ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Συνεχίζονται οι ισραηλινές δολοφονικές επιδρομές
Πέμπτη 21 Ιούνη 2012

Οι Παλαιστίνιοι θρηνούν για ένα ακόμα θύμα της ισραηλινής βαρβαρότητας
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Σε άλλη μια δολοφονία ακριβείας προχώρησε η ισραηλινή αεροπορία στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, όπου νωρίς το μεσημέρι έπεσε νεκρός, ενώ επέβαινε σε μηχανάκι, ο νεαρός Παλαιστίνιος Γκάλιμπ Αρμιλάτ. Ο ισραηλινός στρατός, λίγο αργότερα, ανακοίνωσε ότι ο Αρμιλάτ είχε συμμετάσχει «στην προετοιμασία αλλά και στην εκτέλεση» της εισβολής ενόπλων σε ισραηλινό έδαφος από την περιοχή της χερσονήσου του Σινά, τη Δευτέρα το πρωί, κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο άλλοι ένοπλοι και ένας Ισραηλινός εργάτης. Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει, την Τρίτη, μια πρωτοεμφανιζόμενη ισλαμιστική οργάνωση με την επωνυμία το «Συμβούλιο των Μουτζαχεντίν της Σούρα των Ιερών Τόπων», αν και ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι ο Αρμιλάτ ήταν μέλος μιας άλλης ισλαμιστικής οργάνωσης, της «αλ Ταουχίντ αλ Τζιχάντ», η οποία απαρτίζεται από υπηκόους πολλών αραβικών χωρών και όχι μόνο Παλαιστινίους.

Η δολοφονία Αρμιλάτ έρχεται μετά από ένα 48ωρο που σημαδεύτηκε από αλλεπάλληλες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή συνολικά σε πέντε Παλαιστινίους - καθώς ένα μωρό αποδείχτηκε ότι σκοτώθηκε από έκρηξη ρουκέτας πριν από την ώρα της - ενώ ένας ακόμη έφηβος σκοτώθηκε αργά το απόγευμα. Στόχοι των αεροπορικών επιδρομών έγιναν κυρίως θέσεις του στρατιωτικού σκέλους της «Χαμάς», των Ταξιαρχιών «Ιζεντίν αλ Κασάμ», που εμπλέκονται σε ανταλλαγή πυρών με τον ισραηλινό στρατό μετά από πολλούς μήνες απραξίας κατά τη διάρκεια των οποίων η «Χαμάς» προσπαθούσε να ελέγξει την ανάλογη δράση άλλων μικρότερων οργανώσεων.

Το ίδιο χρονικό διάστημα φέρονται να εκτοξεύτηκαν περισσότερες από 60 ρουκέτες προς το ισραηλινό έδαφος, με τις τελευταίες να προκαλούν, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, τον τραυματισμό τεσσάρων μεθοριακών φυλάκων.