ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ
Δεκάδες νεκροί λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων
Πέμπτη 28 Ιούνη 2012

ΝΤΑΚΑ.--

Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες χιλιάδες πληγέντες είναι το αποτέλεσμα των σφοδρών βροχοπτώσεων που πλήττουν εδώ και τρεις μέρες το νοτιοανατολικό Μπαγκλαντές. Οι καταρρακτώδεις βροχές των τριών τελευταίων ημερών, είχαν σαν αποτέλεσμα να σημειωθούν εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις, με τις αρχές της χώρας να αναφέρουν ότι πρόκειται για τους χειρότερους μουσώνες των τελευταίων χρόνων.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 90 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ στους 200.000 υπολογίζονται οι πληγέντες, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην περιοχή του Τσιταγκόγκ, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας και στη γειτονική επαρχία Μπανταρμπάν. Αγνωστος αριθμός ανθρώπων εκτιμάται ότι παραμένουν παγιδευμένοι στις λάσπες, ωστόσο οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων δυσχεραίνονται από τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις. Αρκετοί είναι και οι άνθρωποι που έμειναν άστεγοι λόγω των πλημμυρών και αρνούνται να απομακρυνθούν από επικίνδυνες περιοχές.

Σοβαρές είναι οι ζημιές στις συγκοινωνίες και τις υποδομές, καθώς ήδη έχουν ακυρωθεί όλες οι πτήσεις στο αεροδρόμιο της πόλης Τσιταγκόγκ, το σιδηροδρομικό δίκτυο έχει βγει εκτός λειτουργίας, ενώ σοβαρές είναι οι επιπτώσεις και στο οδικό δίκτυο, με τη λάσπη να έχει αποκλείσει δρόμους και γέφυρες να έχουν καταρρεύσει.