ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ
Σήμερα η γενική συνέλευση
Πέμπτη 28 Ιούνη 2012

Συνεχίζουν τον ηρωικό τους αγώνα οι απεργοί χαλυβουργοί
Στις επάλξεις του αγώνα, παραμένουν, αλύγιστοι οι απεργοί χαλυβουργοί, οι οποίοι συνεχίζουν τον ηρωικό τους αγώνα, απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη των 120 παράνομα απολυμένων. Στο μεταξύ, σήμερα, στις 11 π.μ., πραγματοποιείται η νέα Γενική Συνέλευση των χαλυβουργών, όπου και θα προχωρήσουν στην εκτίμηση του μέχρι τώρα αγώνα τους, ενώ ταυτόχρονα θα εξετάσουν τη διαμόρφωση νέων προτάσεων προς την εργοδοσία για εξεύρεση λύσης.

Επιπρόσθετα, χτες, αντιπροσωπεία των χαλυβουργών συναντήθηκε με εκπροσώπους των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων στο μόνο που δεσμεύτηκαν ήταν πως θα παρέμβουν, για να γίνει τριμερής συνάντηση των εργαζομένων με την εργοδοσία, ενώ επί της ουσίας αρνήθηκαν να πάρουν οποιαδήποτε ξεκάθαρη θέση υπέρ των αιτημάτων των εργαζομένων. Αντίστοιχη συνάντηση είχαν οι εργαζόμενοι και με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και τον υπουργό Αντ. Ρουπακιώτη, χωρίς να υπάρξει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Τέλος, η αλληλεγγύη συνεχίζεται και αύριο στις 10 το πρωί η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ θα παραδώσει στους απεργούς χαλυβουργούς τα τραγούδια που έγραψαν νεολαίοι εμπνευσμένοι από τον αγώνα τους.

Στο μεταξύ, χτες, η ΝΔ με ανακοίνωσή της σχολιάζει σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τους απεργούς χαλυβουργούς ότι «μόνο με ανοιχτή επιχείρηση ο εργαζόμενος έχει δουλειά». Συμπληρώνει δε ότι «αναγνωρίζει το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν, αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζει και το δικαίωμα της διαφωνίας όσων έχουν διαφορετική άποψη». Βέβαια, όσοι διαφωνούν με την απεργία έχουν το δικαίωμα, μέσα στη γενική συνέλευση, να καταψηφίσουν τις όποιες προτάσεις, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να σεβαστούν την απόφαση της πλειοψηφίας. Εκτός κι αν η ΝΔ, θέλει κάτι άλλο να πει, αλλά δεν το λέει... Επίσης, η ΝΔ, σε άλλο σημείο, αναφέρει ότι είπε «στους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι η σύναψη επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης είναι αναγκαία προϋπόθεση. Ομως, αυτή η διαδικασία είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την ευθύνη των δύο μερών - εργαζομένων και εργοδότη - στη βάση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων». Τι κάνει δηλαδή; Ισομερίζει την ευθύνη, λες και φταίνε οι εργαζόμενοι, όταν είναι η εργοδοσία που επιδιώκει να περάσει τους αντεργατικούς νόμους. Οι εργαζόμενοι υπερασπίζονται τη δουλειά τους και το μέλλον τους - και πίσω απ' αυτό δεν κάνουν, όπως μαρτυρούν οι 8 μήνες ηρωικού απεργιακού αγώνα.