ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ 2-4 πεν. (κ.α., παρατ. 0-0)
Ειδικότητά της ... οι τελικοί
Πέμπτη 28 Ιούνη 2012

Την πρόκρισή της για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πανηγυρίζει από χτες η Ισπανία, που στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης επικράτησε της Πορτογαλίας με 4-2. Ετσι πλέον οι «Φούριος Ρόχας» θα έχουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον τίτλο τους που είχαν κερδίσει στην προηγούμενη διοργάνωση. Μάλιστα, το αξιοσημείωτο είναι ότι η Ισπανία κατέχει πλέον και ένα ρεκόρ, αφού γίνεται η δεύτερη χώρα μετά το 1972 (Δ. Γερμανία) που προκρίνεται σε τρεις συνεχόμενους τελικούς διεθνούς διοργάνωσης αφού έχει παρουσία και στον τελικό του Μουντιάλ του 2010.

Δυο χαμένα πέναλτι από πορτογαλικής πλευράς, ένα του Μουτίνιο που μπλόκαρε ο Κασίγιας και ένα του Μπρούνο Αλβεζ που χτύπησε στο δοκάρι, ήταν αυτά που διαμόρφωσαν το τελικό σκορ στη διαδικασία. Για τους Ισπανούς, που έχασαν και αυτοί πέναλτι (Αλόνσο το 1ο), σκόραραν στη διαδικασία οι Ινιέστα, Πικέ, Ράμος, Φάμπεργκας. Τα γκολ των Πορτογάλων σημείωσαν οι Πικέ, Νάνι.

Πάντως, σε γενικές γραμμές το παιχνίδι στην κανονική του διάρκεια και στην παράταση δεν πρόσφερε κάτι το ιδιαίτερο από πλευράς θεάματος, με τις δυο ομάδες να παίζουν πολύ προσεκτικά και να χάνουν κάποιες ευκαιρίες χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Πέπε, Μπρούνο Αλβες, Φάμπιο Κοεντράο, Μιγκέλ Βελόζο (106' Κουστόντιο), Ραούλ Μεϊρέλες (113' Σιλβέστρε Βαρέλα), Ζοάο Μοουτίνιο, Νανί, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ούγκο Αλμέιδα (81' Νέλσον Ολιβέιρα).

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι (87' Πέδρο), Τσάμπι Αλόνσο, Νταβίντ Σίλβα (60' Χεσούς Νάβας), Ινιέστα, Νεγκρέδο (54' Φάμπρεγκας).