Δεσμοί και... ασυμφωνίες
Τετάρτη 4 Ιούλη 2012

Σκηνή από την ταινία «Δεσμοί αγάπης»
Τη δραματική κορεάτικη ταινία «Δεσμοί αγάπης», σε σκηνοθεσία Κιμ Τάι Γιονγκ θα μεταδώσει απόψε στις 22.00 η ΕΤ-1.

Η Μίρα, μία ανύπαντρη γυναίκα και ιδιοκτήτρια ενός σνακ-μπαρ, ξαφνιάζεται από τον απρόσμενο ερχομό του μικρού της αδελφού, έπειτα από πέντε χρόνια απουσίας. Η Σουν-Κιουνγκ είναι εφοδιασμένη με μια σκληρή αίσθηση της πραγματικότητας και δεν περνάει μια μέρα χωρίς να ανησυχεί για τη μητέρα της Μαε-Για, η οποία είναι αθεράπευτα ρομαντική. Η Σουν-Κιουνγκ έχοντας «τακτοποιήσει» τις διάφορες φευγαλέες σχέσεις της μητέρας της, είναι πια πιο ώριμη στο θέμα της αγάπης και του έρωτα. Η Τσάε-Χιουν είναι μια όμορφη κοπελίτσα με καλή καρδιά, που ο φίλος έχει παράπονα από εκείνη γιατί είναι πολύ φιλική και γενναιόδωρη με όποιον γνωρίζει, εκτός από εκείνον. Οι ζωές όλων συναντιούνται στα ίδια μονοπάτια της ζωής και καταλήγουν να αγαπήσουν ο ένας τον άλλον σαν να είναι η ίδια τους η οικογένεια.

H ταινία απέσπασε δύο μεγάλα βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2006: Τον «Χρυσό Αλέξανδρο» Καλύτερης Ταινίας και το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Η ταινία του Κιμ Τάι Γιονγκ θέλει να μιλήσει για τους «Δεσμούς Αγάπης» που δένουν τους ανθρώπους. Τη μάνα με το παιδί, το παιδί με τη μάνα, τον αδερφό με την αδερφή και το αντίστροφο, την ερωμένη με τον εραστή. Φαίνεται επίσης, η αγωνία του δημιουργού γι' αυτούς τους δεσμούς, οι οποίοι, κάτω από διάφορες συνθήκες από τη μία κρέμονται από μια κλωστή και από την άλλη φαίνονται πόσο γεροί και γεμάτοι είναι αυτοί. Παίζουν: Σόρι Μουν, Χέι Οκ Κιμ.

Στις 00.30 η ΝΕΤ θα μεταδώσει τη γαλλική αισθηματική κωμωδία με τίτλο «Ερωτικές ασυμφωνίες», σε σκηνοθεσία Πασκάλ Μπονιτζέρ.

Ενα πρωινό η Νταϊάν θα ανακαλύψει πως ο Ερμάν, ο άντρας που αγαπά, ετοιμάζεται να εκδώσει το βιβλίο του Βορμς, ενός συγγραφέα με τον οποίο η Νταϊάν είχε σχέση. Το πρόβλημα είναι ότι το βιβλίο έχει ως θέμα αυτή τη σχέση. Κάποιο άλλο πρωινό ο Ερμάν θα συναντήσει μια πρώην ερωμένη του, την Αν, την οποία εγκατέλειψε για την Νταϊάν. Ο Βορμς που τυχαία βρίσκεται εκεί φωτογραφίζει στιγμιότυπα της συνάντησής τους με το κινητό του, και τα στέλνει στην Νταϊάν. Τα προβλήματα αρχίζουν... Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το ίδιο βράδυ η Αν θα συναντήσει τον Ερμάν, την ώρα που η Νταϊάν θα επισκεφτεί τον Αντουάν, πρώην γιατρό της Αν και μετέπειτα σύζυγό της... Παίζουν: Εντουάρντ Μπαέ, Τζεραλντίν Παϊλά, Μαρίνα Ντεβάν, Σαρλς Μπερλίνγκ.