Ανάγκη για άμεση οργάνωση της πάλης
Τετάρτη 4 Ιούλη 2012
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Από τη σύσκεψη στο Περιστέρι
H ανάγκη να δοθεί άμεση απάντηση το ερχόμενο διάστημα ενάντια στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, από τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αυτο-απασχολούμενους τους νέους, στις γειτονιές και στους τόπους δουλειάς, αναδείχθηκε στη σύσκεψη που διοργάνωσαν χτες μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Περιστερίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εργαζόμενοι κάτοικοι της περιοχής όπως και οι καθαρίστριες του δήμου οι οποίες απολύθηκαν πριν από λίγες μέρες καθώς η διοίκηση αναμένεται να προσλάβει νέο προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ.

Οπως σημείωσε εισηγητικά ο Δ. Αδαμόπουλος, μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Περιστερίου, η δράση για την προστασία της εργατικής-λαϊκής οικογένειας από την εξαθλίωση δεν μπορεί παρά να απαιτεί την οργάνωση όλων μπροστά στις εξελίξεις που έρχονται. Οπως πρόσθεσε, στο Περιστέρι η ανεργία τσακίζει δεκάδες οικογένειες οι οποίες στοιβάζονται στις ουρές του ΟΑΕΔ για ένα επίδομα που δε φθάνει ούτε για τα στοιχειώδη. Η πλειοψηφία των νέων που εργάζονται, πληρώνονται με ψίχουλα. Χαρακτηριστική περίπτωση, όπως ανέφερε, οι εργαζόμενοι στα «Μedia Markt» που πληρώνονται με δυο ευρώ την ώρα. Δεκάδες μικρομάγαζα έχουν κλείσει, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι υπό διάλυση, ενώ παιδικοί σταθμοί στην περιοχή συρρικνώνονται παρά τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των οικογενειών.

Ιδιαίτερη στιγμή στη σύσκεψη αποτέλεσε η παρέμβαση των καθαριστριών οι οποίες εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον, καθώς μετά την απόλυση δεν ξέρουν πώς να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Οπως ανέφεραν, πριν θεωρούμασταν «εργολάβοι» με μισθούς πείνας, τώρα μετά την απόλυση δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε ούτε ένα κομμάτι ψωμί αφού δεν μας δέχονται στο Ταμείο Ανεργίας. Η κατάστασή μας είναι δραματική.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα αλλά και σε αυτά που ετοιμάζουν για το μέλλον, η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου κάλεσε τους συγκεντρωμένους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους δυναμώνοντας τη δράση με παρεμβάσεις σε μια σειρά χώρους το ερχόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με κινητοποιήσεις στα ιατρεία του ΙΚΑ στις βορειοδυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, αύριο Πέμπτη 5 Ιούλη, οι λαϊκές επιτροπές κλιμακώνουν τη δράση τους ενάντια στην πολιτική διάλυσης κάθε δημόσιας δομής Υγείας και Περίθαλψης που θέτει σε κίνδυνο ζωές, ιδιαίτερα των χρόνια πασχόντων και των μικρών παιδιών. Καλούν το λαό να συμμετέχει μαζικά στις κινητοποιήσεις και να απαιτήσει χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, του Νοσοκομείου, του ΙΚΑ και των Ιδρυμάτων Πρόνοιας. Να διασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους η έγκαιρη, επαρκής και δωρεάν χορήγηση των φαρμάκων. Να παρθούν ειδικά μέτρα προστασίας και εξυπηρέτησης υπερήλικων, χρόνια πασχόντων και ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Κινητοποιήσεις θα γίνουν: