ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα οι εκδηλώσεις για Ελληνες και μετανάστες

Στο πάρκο «Φιξ», με ώρα έναρξης τις 7.30 μ.μ. Στις 9 μ.μ. θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Παρασκευή 13 Ιούλη 2012

Από τις περσινές εκδηλώσεις στον ίδιο χώρο
Πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για Ελληνες και ξένους εργαζόμενους διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, σήμερα Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ., στο Πάρκο «Φιξ» στα Πατήσια, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και πλούσιο πρόγραμμα.

Η ΚΟΑ απευθύνει πλατύ κάλεσμα συμμετοχής, στο οποίο τονίζει μεταξύ άλλων: «Η ανεργία μεγαλώνει, η φτώχεια χτυπά και νέες πόρτες. Οι καπιταλιστές μάς βάζουν να φαγωθούμε μεταξύ μας. Στοχοποιούν τους μετανάστες, αλλά στο μυαλό τους έχουν όλους εμάς. Παίζουν παιχνίδια με την εγκληματικότητα, στήνουν παγίδες στο λαό!

Μην ακούτε τα ψέματα των καπιταλιστών και των κομμάτων τους. Ο εθνικισμός, ο ρατσισμός είναι δηλητήριο για την εργατική τάξη. Ο φασισμός είναι παιδί του συστήματος, το μακρύ χέρι των βιομηχάνων, συμπλήρωμα του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού. Μόνο η ανάπτυξη του εργατικού κινήματος μπορεί να είναι το αντίδοτο στο δηλητήριο που ρίχνουν στις λαϊκές συνειδήσεις και ποτίζουν τη γλάστρα των φασιστικών μορφωμάτων.

(...) Ελληνες και μετανάστες εργάτες, η χώρα μας είναι ένας πλούσιος τόπος. Μπορούμε να τον μετατρέψουμε σε επίγειο παράδεισο, διώχνοντας τα μόνα παράσιτα που δεν χωράνε σε μια πατρίδα της δουλειάς και της προκοπής: τους καπιταλιστές και την εξουσία τους. Ο δρόμος του σοσιαλισμού - κομμουνισμού είναι η μόνη λύση απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Οργανωθείτε στα σωματεία σας, πετάξτε έξω τους ανθρώπους της εργοδοσίας, οργανωθείτε στις γειτονιές, παλέψτε. Ελάτε στον αγώνα με τους κομμουνιστές».

Το πρόγραμμα

Η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, θα γίνει στις 9 μ.μ., στην κεντρική εξέδρα του χώρου.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα, που ξεκινάει από τις 7.30 μ.μ., έχει ως εξής:

-- Στην κεντρική εξέδρα

-- Στην εξέδρα του παιδότοπου

Στο χώρο θα λειτουργούν περίπτερα μεταναστευτικών κοινοτήτων, σωματείων, συνδικάτων, της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» (με τους παριστάμενους νομικούς της θα παρέχει νομική βοήθεια σε μετανάστες), της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ και έκθεση βιβλίου.