38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων σ' όλη τη χώρα
Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», οι οποίες θα κορυφωθούν στις 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης», στο Ιλιον, ενώ ακριβώς μια βδομάδα νωρίτερα θα γίνουν οι εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά». Τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί οι εξής:

Στην Καβάλα

Ενόψει του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ», που θα γίνει στις 15 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Φαλήρου, θα προηγηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

Στην Κρήτη

Την Τρίτη 7 και την Τετάρτη 8 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί διήμερη προφεστιβαλική εκδήλωση στην περιοχή Μοίρες του Ν. Ηρακλείου. Την πρώτη μέρα οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 6.30 μ.μ. στο Δημαρχείο Δήμου Φαιστού στις Μοίρες με θέμα «Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους. Καμιά συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία», με ομιλητή τον Δημήτρη Βρύσαλη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εργαστήρι κατασκευής ψηφιδωτού, παραδοσιακά τραγούδια, αφιέρωμα στο αντάρτικο και αντιπολεμικό τραγούδι και κρητικό γλέντι. Τη δεύτερη μέρα οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 8 μ.μ. στο γήπεδο της Πόμπιας, όπου θα διεξαχθεί τουρνουά ποδοσφαίρου με ελεύθερη συμμετοχή.

Στη Ναύπακτο