ΤΑ ΧΤΕΣΙΝΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
Μαγνήτης τα προημιτελικά του τένις
Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Associated Press

Μετά την πρωτιά στο Γουίμπλετον ο Φέντερερ θέλει στα ίδια κορτς να πάρει και το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο
ΤΕΝΙΣ (Α): Αφού οι εκπλήξεις έλειψαν στα προημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά τένις των ανδρών, οι ημιτελικοί δεν θα μπορούσαν παρά να είναι συναρπαστικοί. Ο Ρότζερ Φέντερερ θα αντιμετωπίσει τον Αργεντινό Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, ενώ το σούπερ ντέρμπι θα γίνει ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Αντι Μάρεϊ, που έχει εντυπωσιάσει φέτος.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Η Αμερικανίδα Ρεμπέκα Σόνι ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στα 200 μέτρα πρόσθιο, καθώς κατέκτησε εύκολα το χρυσό μετάλλιο, σημειώνοντας παράλληλα παγκόσμιο ρεκόρ με 2.19.59.

ΜΠΑΣΚΕΤ (Α): Μετά από ένα εξαιρετικό παιχνίδι η Ρωσία κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Βραζιλίας με 75-74, έπειτα από buzzer-beater (σουτ από μακριά στο τέλος του χρόνου) του Βιτάλι Φριτζόν! Οι Ρώσοι με αυτόν τον τρόπο σημείωσαν την τρίτη τους νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στον όμιλό τους. Αλλα αποτελέσματα: Αργεντινή - Τυνησία 92-69, Αυστραλία - Κίνα 81-61, Γαλλία - Λιθουανία 82-74.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ: Την μπουκιά από το στόμα των Βρετανών έκλεψε το πλήρωμα της Νότιας Αφρικής στον τελικό της τετρακώπου ελαφρών βαρών αφού προσπέρασε στα τελευταία μέτρα τους Βρετανούς, τερματίζοντας σε 6.02.84, με τη Μεγάλη Βρετανία να έχει χρόνο 6.03.89 και η τρίτη Δανία 6.03.89. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στην οκτάκωπο των γυναικών, με το αργυρό να πηγαίνει στον Καναδά και το χάλκινο στην Ολλανδία. Η Νέα Ζηλανδία κατέκτησε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους 30ούς Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού οι Κόεν - Σάλιβαν ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί στο διπλό σκιφ με χρόνο 6.31.67, με δεύτερη την Ιταλία και τρίτη τη Σλοβενία.

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Η 16χρονη Αμερικανίδα Γκάμπι Ντάγκλας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ασημένιο για την Ρωσίδα Βικτόρια Κόμοβα και χάλκινο για τη συμπατριώτισσά της Αλίνα Μουστάφινα.

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ: Ο Κινέζος Τζικ Ζανγκ είναι ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο μονό των ανδρών αφού κέρδισε στον τελικό τον συμπατριώτη του Χάι Ουάνγκ 4-1 σετ.

ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ: Το χρυσό μετάλλιο στο μόνο καγιάκ γυναικών κατέκτησε η Γαλλίδα Εμιλί Φερ, ενώ 2η έμεινε η Τζέσικα Φοξ

ΤΖΟΥΝΤΟ:Ο Ταγκίρ Χαϊμπουλάεβ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 κιλά κερδίζοντας τον Μογγόλο Ναιντάν Τουσβινμπαγιάρ. Η Αμερικανίδα Κάιλα Χάρισον κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα -78 κιλά επικρατώντας στον τελικό Yuko της Βρετανίδης Τζέμα Γκίμπσον.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Το δεύτερό τους χρυσό μετάλλιο πανηγυρίζουν απο χθες οι Βρετανοί στο ομαδικό σπριντ της ποδηλασίας. Οι Φίλιπ Χάιντες, Κρις Χόι και Τζέισον Κένι έκαναν παγκόσμιο και ολυμπιακό ρεκόρ με χρόνο 42.600 και πήραν την πρώτη θέση στον τελικό του αγωνίσματος, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Γάλλους (Γκρέγκορι Μπαουγκέ, Μίκαελ Ντ΄ Αλμείδα, Κέβιν Σιρό) με χρόνο 43.013. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στους Γερμανούς Ρενέ Εντερς, Ρόμπερτ Φόρστεμαν, Μαξιμίλιαν Λέβι) με χρόνο 43.209.