ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ
Ολα τα βλέμματα στο στίβο
Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Eurokinissi

Αρκετές ελπίδες για πρόκριση στον τελικό συγκεντρώνει σήμερα ο Κώστας Φιλιππίδης
Ο στίβος έχει την... τιμητική του σήμερα από ελληνικής πλευράς αφού δυο αθλητές μας θα αγωνιστούν στα ημιτελικά, ενώ άλλοι τρεις θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους στα προκριματικά.

Στα ημιτελικά των 110μ. εμπόδια θα έχουμε τον Κώστα Δουβαλίδη. Ο Ελληνας πρωταθλητής ήταν χτες δεύτερος στην πρώτη προκριματική σειρά, ο οποίος ικανοποιημένος από την πρόκρισή του στον ημιτελικό (μάλιστα αφιέρωσε την πρόκριση στον προπονητή του) δήλωσε:

«Τα πήγα πολύ καλά και συνεχίζω. Το είχαμε πει και στο Ελσίνκι πως θέλω να βρεθώ στον τελικό. Η επίδοσή μου ήταν πολύ καλή, δεδομένων και των καιρικών συνθηκών. Πιστεύω στα προημιτελικά να έχει καλύτερο καιρό και να κάνω κάτι καλύτερο. Εδώ βρίσκονται οι κορυφαίοι αθλητές και για μένα αυτό αποτελεί μεγαλύτερο κίνητρο». Ο αγώνας του 25χρονου Δραμινού αθλητή είναι προγραμματισμένος στις 21.15 (ΝΕΤ).

Την πρόκριση στον ημιτελικό των 200μ. (που θα γίνει στις 22.10, ΝΕΤ) πήρε ο Λυκούργος Τσάκωνας χάρη στο 20.56 που σημείωσε στη δεύτερη σειρά στην οποία έτρεξε.

Ο Ελληνας σπρίντερ αναφερόμενος στην παρουσία του στον ημιτελικό τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι μια μεγάλη στιγμή για μένα. Μόνο και μόνο ότι θα είμαι μέσα στους δεκαέξι γρηγορότερους στον κόσμο στην κούρσα αυτή και απέναντι στον Μπολτ τα λέει όλα. Θα τρέξω χωρίς άγχος και ό,τι βγει»...

Στο προκριματικά του επί κοντώ το πρωί (12.00, ΝΕΤ) ο Κώστας Φιλιππίδης, που ήταν 5ος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, θα προσπαθήσει να μπει στον τελικό: «Είμαι στο Λονδίνο με πρωταρχικό στόχο να μπω στον τελικό. Εκεί όλα είναι ανοικτά, αφού σε μια Ολυμπιάδα τα δεδομένα αλλάζουν και τα φαβορί είναι ευάλωτα. Να δούμε και τον καιρό τι θα μας επιφυλάξει...».

Χρονικά νωρίτερα (στις 13.35, ΝΕΤ) στον πρώτο γύρο των 800μ. θα τρέξει η Ελένη Φιλύνδρα, ενώ το βράδυ στις 21.05 (ΝΕΤ) στα προκριματικά του ακοντισμού ρίχνεται ο Σπύρος Λεμπέσης.