ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Γερό τεστ με Νορβηγία
Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Sportidea

Ο τεχνικός της Εθνικής Φερνάντο Σάντος
Το σημερινό φιλικό παιχνίδι στο Οσλο με τη Νορβηγία (21.00, ΟΤΕ TV) είναι η πρόβα τζενεράλε για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων το Σεπτέμβρη για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Αναφερόμενος στο ματς ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος είπε: «Μετά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Ενας νέος κύκλος ανοίγει. Αυτή η ομάδα έχει ταλέντο και φιλοδοξίες ώστε να φτάσει ψηλά. Θέλουμε να χτίσουμε ένα αξιόμαχο συγκρότημα που σαν πρώτο στόχο θα έχει την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Μέσα από τα φιλικά θα έχω την ευκαιρία να δω πολλούς παίκτες ώστε να βγάλω συμπεράσματα».

Εκτός αποστολής για το σημερινό ματς με τους Σκανδιναβούς έμεινε ο τραυματίας Χοσέ Χολέμπας. Ο τραυματισμός του στο φιλικό του Ολυμπιακού με τη Σπόρτινγκ του κόστισε τη συμμετοχή του. Οπως ενημέρωσε η ΕΠΟ: «Ο Χοσέ Χολέμπας, αν και κλήθηκε αρχικά, δεν θα συμμετάσχει στην αποστολή της Εθνικής Ανδρών για το εκτός έδρας φιλικό με τη Νορβηγία».

Να θυμίσουμε πως η αποστολή της Εθνικής αποτελείται από τους: Καρνέζη, Βελλίδη, Βύντρα, Τοροσίδη, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο, Σιόβα, Κατσουράνη, Μανιάτη, Δημούτσο, Τζιόλη, Νίνη, Φορτούνη, Χριστοδουλόπουλο, Αθανασιάδη, Μήτρογλου, Σαλπιγγίδη, Σαμαρά, Μαυρία και Σπυρόπουλο.

Στο μεταξύ, για την κλήση τους στην Εθνική ομάδα των Ανδρών μίλησαν, στο περιθώριο της πρώτης συγκέντρωσης των διεθνών ενόψει του φιλικού, οι Ελίνι Δημούτσος και Χάρης Μαυρίας.

«Είναι νωρίς να μιλήσουμε για την πρόκριση. Η Εθνική τα έχει καταφέρει γιατί όχι και τώρα», τόνισε ο Δημούτσος , ενώ από την πλευρά του ο Χάρης Μαυρίας είπε: «Στόχος μου είναι να αποδείξω ότι μπορώ να είμαι εδώ. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό από την προπόνηση για να με υπολογίζει ο κ. Σάντος».

Στην αποστολή είναι οι: Γιάννης Γκέλιος (Αουγκσμπουργκ), Ανδρέας Γιαννιώτης (Ολυμπιακός), Μανώλης Τζανακάκης (Εργοτέλης), Γιάννης Ποτουρίδης (Ολυμπιακός), Τάσος Λαγός (Παναθηναϊκός), Σπύρος Φουρλάνος (Παναθηναϊκός), Μαυρουδής Μπουγαΐδης (ΑΕΚ), Αλέξης Αποστολόπουλος (ΠΑΟΚ), Παναγιώτης Μπάλλας (Ατρόμητος), Θάνος Πέτσος (Γκρόιτερ Φιρτ), Πέτρος Μάνταλος (Skoda Ξάνθη), Παναγιώτης Βλαχοδήμος (Ολυμπιακός), Απόστολος Βέλλιος (Εβερτον), Δημήτρης Πέλκας (ΠΑΟΚ), Δημήτρης Διαμαντάκος (Ολυμπιακός), Γιώργος Κατίδης (Αρης), Θανάσης Καραγκούνης (Ατρόμητος), Μπάμπης Λυκογιάννης (Ολυμπιακός).