ΕΥΒΟΙΑ
«Νόμος και αστυνόμος» στην υπηρεσία του αντικομμουνισμού

Σέρνουν στα δικαστήρια το γραμματέα της ΝΕ Ευβοίας του ΚΚΕ για «παραβίαση του ωραρίου νυχτερινής ησυχίας, όπως ισχύει για τη θερινή περίοδο...», ως «υπεύθυνο συναυλίας της ΚΝΕ» στο Πάρκο του Βούρκου, όπου πραγματοποιούνταν το διήμερο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, το Σεπτέμβρη του 2000!

Τρίτη 13 Μάρτη 2001

Ενοχλεί, φαίνεται, ο τρόπος που η νεολαία αγκαλιάζει τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ»
ΧΑΛΚΙΔΑ.-

Πάντα και σ' όλες τις εποχές, η επίθεση των κυβερνήσεων, είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε της ΝΔ (ή και παλιότερα), ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού, συνοδεύονταν από έξαρση του αντικομμουνισμού και τις διώξεις κομμουνιστών και άλλων προοδευτικών ανθρώπων.

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», φορέας της «άλλης», φιλολαϊκής πολιτικής και πολιτισμικής πρότασης των κομμουνιστών στη νεολαία και στους εργαζόμενους, «γνώρισε» πλείστες όσες διώξεις και προβοκάτσιες. Ομως, η πλατιά αποδοχή του από μεγάλα τμήματα του λαού και η «νομιμοποίηση» στις συνειδήσεις από ακόμα μεγαλύτερα, το έκρινε ως το μακροβιότερο που γίνεται ανελλιπώς από το 1974, απ' άκρου σε άκρο της χώρας και θα συνεχίσει.

Και, βέβαια, η περίπτωση της Χαλκίδας, όπου ξαφνικά, προχτές, επιδόθηκε «κλητήριο θέσπισμα» στο γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας, Θ. Παππά, να εμφανιστεί την ερχόμενη Πέμπτη 15/3/2001 «ενώπιον του Πταισματοδικείου Χαλκίδας» μετά από μήνυση της Αστυνομίας, με την κατηγορία της «παραβίασης του ωραρίου νυχτερινής ησυχίας, όπως ισχύει για τη θερινή περίοδο...», ως «υπεύθυνος συναυλίας της ΚΝΕ» στο Πάρκο του Βούρκου, όπου γίνονταν το διήμερο φεστιβάλ της Οργάνωσης, το Σεπτέμβρη του 2000.

Πρωτοφανές στα χρονικά, αλλά «το κράτος του νόμου και του αστυνόμου» που προσπαθεί η κυβέρνηση να επιβάλλει, δρα άμεσα και κατασταλτικά «για να 'χει ο κόσμος την ησυχία του». Ησυχία νεκροταφείου, που ενδιαφέρει την κυβέρνηση και την πλουτοκρατία που τη στηρίζει, για να κάνουν ανενόχλητοι τη «δουλιά τους». Μόλις την προηγούμενη Παρασκευή αποκάλυπτε ο «Ρ» τα νέα μέτρα για τη νομιμοποίηση της καταστολής και διάλυσης των διαδηλώσεων που σ' ένα απ' τα άρθρα του (στο άρθρο 3) ορίζεται «υπεύθυνος συγκέντρωσης», ανάμεσα στ' άλλα αντιλαϊκά και αντιδημοκρατικά που προβλέπει. Το Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας -με άνωθεν εντολές (;)- το εφάρμοσε μήνες πριν και σε άλλο χώρο.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ

Την καταδίκη της σε τέτοιες ενέργειες, εκφράζει η ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ και το ΝΣ Εύβοιας της ΚΝΕ, καθιστώντας υπεύθυνη την αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική που προσπαθεί να φιμώσει οποιαδήποτε φωνή αντίστασης, προκειμένου να περάσουν τα σχέδια του εργασιακού μεσαίωνα, της κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης, της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας και παιδείας, της παράδοσης του πολιτισμού στο μεγάλο κεφάλαιο, της καταπάτησης δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Αυτό προωθείται με τον «τρομονόμο» και το υπό κατάρτιση ν/σ για την καταστολή και διάλυση των διαδηλώσεων, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ και το ΝΣ Εύβοιας της ΚΝΕ καλούν τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, τους φίλους και οπαδούς, τους Κνίτες και τις Κνίτισσες, τη νεολαία να αντισταθούν στην προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων τους, να συσπειρωθούν και να συντονίσουν τους αγώνες τους και μαζί με τους εργατοϋπαλλήλους, τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες να δώσουν τη δική τους απάντηση δημιουργώντας το λαϊκό μέτωπο πάλης για την ανατροπή της πολιτικής (και της βαρβαρότητας του πολιτισμού) των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, για φιλολαϊκή ανάπτυξη και πολιτισμό, με βάση την εξυπηρέτηση των αναγκών του εργαζόμενου ανθρώπου.