ΑΘΛΗΤΙΚΟ CAMP
Καλή αρχή, καλύτερη συνέχεια
Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2012

Στο πλαίσιο του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» διοργανώθηκε - για πρώτη φορά - αθλητικό camp. Μέλη και φίλοι της Οργάνωσης έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και δικαιώθηκαν. Το πρόγραμμα του camp περιελάμβανε φυσικές δραστηριότητες (τουρνουά μπάσκετ «3on3», σκακιού, ποδηλατικό γύρο για παιδιά, αγώνα δρόμου 5 χλμ. υπό το σύνθημα «ΖΩΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ - ΟΧΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ») σεμινάρια γνωριμίας (τζούντο, ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, στίβο) και δύο συζητήσεις.

«Νέοι και νέες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Οργάνωσης και είχαν τη δυνατότητα να αθληθούν, να ψυχαγωγηθούν, να μάθουν» επισημαίνει απολογιστικά ο Γ. Λάφης, μέλος της επιτροπής αθλητισμού του ΚΣ της ΚΝΕ.

«O στόχος που είχε μπει υλοποιήθηκε. Και είχε μεγάλη επιτυχία παρά τις αδυναμίες που μπορεί να υπήρχαν. Την επόμενη χρονιά θα υπάρξει ακόμα καλύτερη διοργάνωση. Το θετικό ήταν ότι ήρθε αρκετός κόσμος να συμμετέχει, να ακούσει, να ρωτήσει να μάθει τις θέσεις και την αντίληψη του Κόμματος για τον αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή.

Αναδείχθηκε η σημασία και η αναγκαιότητα της Φυσικής Αγωγής ως δικαίωμα που συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας της προσωπικότητας, που καλλιεργεί αγωνιστικές συλλογικές άξιες και διεκδικήσεις. Και όχι ως εμπόρευμα και είδος πολυτελείας. Γιατί τέτοια χαρακτηριστικά παίρνει όλο και περισσότερο, λόγω και της τεράστιας επίθεσης που δέχεται σήμερα η εργατική λαϊκή οικογένεια, με αφορμή και την καπιταλιστική κρίση».