ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ»
Αγώνας για να μην κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί
Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2012

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Να μην κλείσει ο παιδικός σταθμός στο Κερατσίνι του ιδρύματος «Παιδική Στέγη», να καλυφτεί η χρηματοδότηση του ιδρύματος για διαρκή μόνιμη λειτουργία με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη δικαιώματα για τους εργαζόμενους εκεί. Τα παραπάνω απαίτησαν και διαμήνυσαν ότι θα διεκδικήσουν με κάθε τρόπο γονείς και εργαζόμενοι της «Παιδικής Στέγης» σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συνέντευξη Τύπου, χθες το απόγευμα έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Πειραιώς.

Στην κινητοποίηση που διοργάνωσαν οι γονείς του ιδρύματος και το Σωματείο εργαζομένων στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, κατήγγειλαν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης και της διοίκησης του ιδρύματος και ότι προετοιμάζουν το κλείσιμο και των πέντε παιδικών σταθμών κάνοντας αρχή με αυτόν του Κερατσινίου πετώντας στο δρόμο συνολικά 480 παιδιά. Να σημειωθεί, ότι παρά το γεγονός ότι ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος στο τέλος του καλοκαιριού δεσμεύτηκε για την απρόσκοπτη λειτουργία των 5 παιδικών σταθμών του ιδρύματος, στις αρχές της σχολικής χρονιάς η διοίκηση ανακοίνωσε το κλείσιμο αυτού του Κερατσινίου ανακαλύπτοντας ...πρόβλημα αδειοδότησης και ανάγκη εργασιών.

Ενδεικτική πάντως για το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση γονείς, μικρά παιδιά και εργαζόμενους ήταν η αστυνομική δύναμη με μια διμοιρία των ΜΑΤ που επιστρατεύτηκε και πήρε θέση μπροστά στην είσοδο του υπουργείου για να τους ...αντιμετωπίσει!

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους και στα μέσα ενημέρωσης ο Γιώργος Μπουλούγαρης, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι: «Κοινή στόχευση κυβέρνησης και Ιδρύματος είναι η μετακύλιση του κόστους λειτουργίας στις πλάτες των γονιών και των εργαζομένων, αυξάνοντας τα τροφεία, μειώνοντας μισθούς, ελαστικοποιώντας τις εργασιακές σχέσεις, κάνοντας απολύσεις, πουλώντας φιλανθρωπία!». Κάλεσε τέλος, τους φορείς και τα σωματεία του Κερατσινίου να συνεχίσουν να εκφράζουν τη συμπαράστασή τους. Να μεταφέρουν τον αγώνα στις γειτονιές και να δυναμώσει το κίνημα αλληλεγγύης ώστε να επιβάλουν την επαναλειτουργία του σταθμού και τη χρηματοδότησή του από την κυβέρνηση.

Τη συμπαράστασή τους στην κινητοποίηση εξέφρασαν αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και του Συλλόγου Γυναικών Κερατσινίου (μέλος της ΟΓΕ).