Κινητοποίηση χτες στο 7ο Νοσοκομείο
Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2012

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Κινητοποίηση με συγκέντρωση έξω από το πρώην 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ ενάντια στο κλείσιμο του «Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων» και του πρώην «7ου» έκαναν χτες το απόγευμα εργαζόμενοι από τα δύο νοσοκομεία, απαιτώντας να μην κλείσουν. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν δεκάδες σωματεία εργαζομένων σε άλλα νοσοκομεία, μαζικοί φορείς και λαϊκές επιτροπές, όπως το Σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», το Σωματείο εργαζομένων στο «Θριάσιο», το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο «Αγία Ολγα», τοπικοί Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, το Σωματείο Εργαζόμενων στο «Αγία Βαρβάρα», το κίνημα «Δεν πληρώνω», η Λαϊκή Επιτροπή 5ου-6ου Διαμερίσματος Αθήνας.

Παίρνοντας το λόγο η Λέτα Μεθωνιού, εκ μέρους των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην ΠΟΕΔΗΝ, είπε: «Ενα πράγμα δε λένε, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και "Αριστεροί". Οτι αυτή η βίαιη προσαρμογή της Υγείας στους κανόνες της αγοράς εκτός του ότι κλείνει νοσοκομεία, χαρατσώνει τους ασφαλισμένους, τους ανασφάλιστους, τους άνεργους. Δεν έχουμε ανάγκη ένα νοσοκομείο όπου αλωνίζουν επιχειρηματίες. Εμπρός λοιπόν για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους. Ψηλά λοιπόν τη σημαία της ενότητας σε αυτή την κατεύθυνση». Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στο νοσοκομείο «Η Παμμακάριστος» και «στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων».

Στο 7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ λειτουργούν δύο μονάδες αιμοκάθαρσης με 24 κρεβάτια, που -σε δύο βάρδιες- κάνουν μόνιμα μεταγγίσεις 52 νεφροπαθείς - στους οποίους προστίθενται και οι έκτακτες περιπτώσεις. Η μεταφορά των μονάδων αιμοκάθαρσης σχεδιάζεται για το επόμενο εικοσαήμερο, ενώ το «Αγία Ολγα» δεν έχει καμία υποδομή. Ετσι οι νεφροπαθείς μένουν ξεκρέμαστοι.