ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Βίοι αντίθετοι... κοινή μοίρα
Κυριακή 7 Οχτώβρη 2012

Icon

Αν και σε αντίθετους δρόμους όσον αφορά τα αγωνιστικά ζητήματα, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν στόχο τη διάκριση και φέτος
Οι δύο «αιώνιοι» είχαν βίους... αντίθετους καθώς μπορεί ο Ολυμπιακός να διατήρησε στο δυναμικό του σχεδόν όλους τους παίκτες που τον οδήγησαν στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας και του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά ο Παναθηναϊκός έκανε ολικό λίφτινγκ, περνώντας σε μία νέα εποχή. Κοινός παρονομαστής, πάντως, υπήρξε η αλλαγή προπονητή και για τους δύο, καθώς Ντούσαν Ιβκοβιτς και Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποχαιρέτησαν τη χώρα μας, με τους Γιώργο Μπαρτζώκα και Αργύρη Πεδουλάκη να τους διαδέχονται. Μάλιστα, αυτή είναι η πρώτη φορά από τη στιγμή που οι δυο «αιώνιοι» άρχισαν να πρωταγωνιστούν στα δρώμενα του ελληνικού μπάσκετ, που θα έχουν στον πάγκο τους και οι δυο Ελληνες προπονητές. Ασχετα όμως με το τι συνέβη, εντούτοις η μοίρα και των δυο είναι να πρωταγωνιστήσουν και φέτος έχοντας τον ίδιο στόχο, που είναι η κατάκτηση της κορυφής.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Με τον αέρα του πρωταθλητή Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός, στηριζόμενος κατά κύριο λόγο στους παίκτες που τον έφεραν πέρσι στις κορυφές της Ευρώπης και της Ελλάδας και φέτος στόχο έχει όσον αφορά τις ευρωπαϊκές του προσδοκίες να διατηρηθεί ψηλά, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα. Η απόκτηση του Στράτου Περπέρολγου από τον Παναθηναϊκό έκλεισε το κενό του στη θέση του φόργουορντ, η αντίστοιχη του Μαυροειδή από την Μπιλμπάο ενίσχυσε την ομάδα κάτω από το καλάθι, ενώ αυτή του Γεωργάκη από την Καβάλα δίνει ακόμα μια λύση στον Ελληνα τεχνικό για τη θέση «2». Οσον αφορά τον Γ' Ομιλο, που θα μετέχει, σίγουρα δεν θεωρείται και από τους πιο εύκολους, ωστόσο είναι στα μέτρα των πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδας. Αντίπαλοί τους θα είναι οι: Κάχα Λαμποράλ, Εφές, Ζαλγκίρις Κάουνας, Αρμάνι Μιλάνο, Ζάγκρεμπ Τσεντεβίτα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ανανεωμένος, αλλά με «βαριά» φανέλα

Αντίθετα με τα όσα συνέβησαν στο λιμάνι, κόσμος πήγε και ήρθε στον Παναθηναϊκό, που το καλοκαίρι που έφυγε πέρασε μια περίοδο ριζικής ανανέωσης σε όλα τα επίπεδα. Υπήρξε αλλαγή διοίκησης, με τους αδερφούς Γιαννακόπουλους να αποχωρούν από τη διοίκηση του συλλόγου και τη σκυτάλη να παίρνει ο γιος του Παύλου, Δημήτρης. Ακολούθησε η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να αποχωρεί και να έρχεται ο Αργύρης Πεδουλάκης στη θέση του, που ουσιαστικά καλείται να φτιάξει την ομάδα από την αρχή. Την ίδια ώρα σαρωτικές αλλαγές έγιναν και στο ρόστερ. Μάρτις, Περπέρογλου, Μπατίστ, Λόγκαν, Σάτο, Π. Καλάθης, Ν. Καλάθης, Βουγιούκας, Κυρίτσης, Καϊμακόγλου, Γιασικεβίτσιους, Ζούμπος αναχώρησαν για... άλλες πολιτείες. Πλέον τη βαριά φανέλα των «πρασίνων» θα φορούν αρκετοί νέοι παίκτες, έχοντας τη δύσκολη αποστολή να διατηρήσουν την ομάδα στα ψηλά σκαλοπάτια.

Από αυτούς που ήρθαν ξεχωρίζει η παρουσία του άλλοτε «ερυθρόλευκου» Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, καθώς και αυτές του Πάνκο και του Λάμσε, που αποτέλεσε το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα. Παράλληλα στην ομάδα ήρθαν και οι Ρόκο Λένι Ούκιτς (Φενέρ), Ντέργουιν Κίτσεν (Μακάμπι Ρισόν), Γιόνας Μασιούλις (Σιένα), Αντι Πάνκο (Λαγκούν Αρο), Βασίλης Ξανθόπουλος (Πανιώνιος), Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Αιγάλεω), Γιώργος Διαμαντάκος (Σπαρτιατικός), Μάικ Μπράμος (Γκραν Κανάρια), Χάρης Γιαννόπουλος (Περιστέρι), Γάιος Σκορδίλης (Ικαρος), Χίλτον Αρμστρονγκ (Βιλερμπάν).

Πάντως εξαρχής οι «πράσινοι» πέφτουν στα βαθιά αφού ο Α' Ομιλος των προκριματικών είναι αρκετά δύσκολος. Αντίπαλοι του ΠΑΟ θα είναι οι: Ρεάλ Μαδρίτης, Κίμκι, Φενέρμπαχτσε, Ολίμπια Λιουμπλιάνα, Καντού.