ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Καλούν σε κλιμάκωση και κινητοποίηση τη Δευτέρα

Συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στα γραφεία της ΕΕ. Καλούν σε μαζική συμμετοχή τα άνεργα παιδιά και τα εγγόνια τους

Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2012

Οι συνταξιούχοι καλούν σε ξεσηκωμό τα παιδιά τους και όλο το λαό
Σε μαζική - αποφασιστική συμμετοχή καλούν όλους τους συνταξιούχους, τα άνεργα παιδιά και τα εγγόνια τους, στην πανσυνταξιουχική συγκέντρωση που διοργανώνουν τη Δευτέρα 8/10, στις 9.30 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΝΑΤ και ΤΑΕ. Θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς την ίδια μέρα συνεδριάζει το «γιούρογκρουπ», για να επιβάλει μνημόνια και νέα αντεργατικά μέτρα σε όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στο κάλεσμά τους, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις τονίζουν ότι: «Τη Δευτέρα 8/10/12 συνέρχεται για μια ακόμη φορά το "Γιουρογκρούπ", για να αποφασίσει νέα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα και νέα μνημόνια που θα εφαρμοσθούν σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, σε όλο τον εργατόκοσμο και τους συνταξιούχους. Η κατάσταση σε λίγο θα είναι τρισχειρότερη.

Να σταματήσουν οι αυταπάτες για την ΕΕ του κεφαλαίου τα κόμματα και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που την υπηρετούν.

Ολοι στους δρόμους του αγώνα να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στις πολιτικές που καταδικάζουν τη ζωή μας και η ζωή των οικογενειών στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, στην οικονομική ανέχεια».

Υπογραμμίζουν: «Η οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης και του λαού είναι η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Εχουμε δικαίωμα να ζήσουμε καλύτερα και εμείς και τα παιδιά μας. Εχουμε δικαίωμα να έχουμε τις συντάξεις μας, τα φάρμακα και όλες τις ασφαλιστικές παροχές που έχουμε πληρώσει και μας έχουν αφαιρέσει.

Αγωνιζόμαστε ενάντια σε όλα τα αντεργατικά μέτρα και το νέο πακέτο της τρικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, των 14 δισ. ευρώ που έρχεται να τσακίσει παραπέρα συντάξεις, μισθούς, μεροκάματα, δαπάνες για την υγεία, προνοιακά επιδόματα, το ΕΚΑΣ».

Οι συνταξιούχοι απαιτούν: «Αποκατάσταση, στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, επιδόματα, κοινωνικές δαπάνες, φάρμακα, την υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών νόμων και διατάξεων, μνημονίων, εφαρμοστικών διατάξεων και δανειακών συμβάσεων, που μας έχουν καταδικάσει στη φτώχεια, στη δυστυχία, στην εξαθλίωση.

Να δοθούν άμεσα τα κανονικά φάρμακα, δωρεάν χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα σε όλους τους ασφαλισμένους.

Πάρτε μαζικά μέρος στη συγκέντρωση. Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας. Με ενιαία ταξική πάλη εργαζομένων συνταξιούχων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, με λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή αυτών των πολιτικών».