ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Εκανε συνέλευση για την απεργία
Σάββατο 13 Οχτώβρη 2012

Από παλιότερη κινητοποίηση του σωματείου
Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή, οργάνωση μέσα στους χώρους δουλειάς για την επιτυχία της απεργίας στις 18 Οκτώβρη και την απεργιακή συγκέντρωση της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ στις 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας απευθύνει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησε προχτές το απόγευμα.

Στη συνέλευση συζητήθηκαν τόσο τα προβλήματα του κλάδου και το πώς αυτά αποτυπώνονται στο νομό, αλλά και η κατάπτυστη κλαδική σύμβαση των εμπορικών επιχειρήσεων που υπέγραψε η ΟΙΥΕ.

Ιδιαίτερα απασχόλησε το σώμα η αναγκαιότητα για καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία της απεργίας στις 18 Οκτώβρη με αποφάσεις που θα παίρνονται με συνελεύσεις εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς.

Επίσης το προεδρείο ενημέρωσε το σώμα για την επίθεση που δέχεται το Διοικητικό Συμβούλιο από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που διακινούν παράνομες αιτήσεις με εξουσιοδότηση και το εξώδικο που έστειλαν τάχα με πρωτοβουλία 20 εργαζομένων όπου ανέφεραν ότι η διοίκηση του σωματείου αρνείται να τους εγγράψει στο σωματείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν από το προεδρείο, από τους 20 αυτούς εργαζόμενους 5 εξ αυτών ανήκουν σε άλλα σωματεία (καθαριστριών, επισιτισμού τουρισμού, περιοδευόντων πολιτών), 8 εξ αυτών δεν γνώριζαν ότι έχουν καταθέσει εξώδικο, 2 ήταν ήδη εγγεγραμμένοι στο σωματείο, 2 είχαν ελλιπή στοιχεία και δεν εργαζόταν εκεί όπου είχαν δηλώσει, ενώ 2 που γνώριζαν για το εξώδικο και καλέστηκαν επανειλημμένα από το ΔΣ να έρθουν στο σωματείο και να εγγραφούν δεν εμφανίστηκαν ποτέ και τέλος ένας εργαζόμενος, ενώ απέστειλε εξώδικο διαμαρτυρόμενος ότι δεν τον εγγράφει το ΔΣ, στις 7/9/12 γνωστοποίησε με επιστολή του ότι δεν επιθυμεί πλέον να εγγραφεί στην ΕΙΥΗ και την επόμενη μέρα εκλέχθηκε πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής στις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, σωματείο στο οποίο ήταν ήδη εγγεγραμμένος...

Επίσης ενημερώθηκε το Σώμα για τις αποφάσεις του ΔΣ να μην εγγράψει αυτούς τους συναδέλφους στο σωματείο. Η Γενική Συνέλευση (με συντριπτική πλειοψηφία) ενέκρινε τις αποφάσεις του ΔΣ και πολλοί συνάδελφοι στις ομιλίες τους καταδίκασαν τέτοιες ενέργειες.

Τέλος, εγκρίθηκαν από τη ΓΣ ψήφισμα καταδίκης του ναζιστικού - φασιστικού μορφώματος «Χρυσή Αυγή» και ψήφισμα-επιστολή όπου καλεί το προεδρείο της ΟΙΥΕ (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ) να ανακαλέσει την κατάπτυστη σύμβαση που υπέγραψε και προβλέπει μειώσεις 6,7% για 800.000 ιδιωτικούς υπαλλήλους, η οποία θα κοινοποιηθεί στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας και σε όλα τα σωματεία του κλάδου πανελλαδικά.