Απεργία σήμερα στον Τύπο και τα ΜΜΕ

Σε μαζική συμμετοχή καλεί το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ και η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου

Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2012

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα από τις 6 το πρωί οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι, τεχνικοί στον Τύπο και τα ΜΜΕ, με αποφάσεις των ΔΣ των Ενώσεων και Ομοσπονδιών τους, συμμετέχοντας έτσι στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της Πέμπτης 18 Οκτώβρη. Σήμερα επίσης στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Κυριακίδη (Πανεπιστημίου 47) και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας. Παράλληλα, αύριο Πέμπτη πραγματοποιούν σε 4ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 ως τις 15.00. Ετσι, σήμερα λόγω της 24ωρης απεργίας δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων, καθώς και «ζωντανό» και ενημερωτικό πρόγραμμα από τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ αύριο Πέμπτη δεν θα κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ σε σχετική ανακοίνωση καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία καθώς και στη συγκέντρωση της Πέμπτης που θα κάνει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ. Η προσυγκέντρωση έχει οριστεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος.

«Τα νέα μέτρα που θέλουν να επιβάλουν ΕΕ - ΔΝΤ - κυβέρνηση και καπιταλιστές προβλέπουν: Η κυβέρνηση θα νομοθετεί τον κατώτατο μισθό, καταργώντας την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Καταργούν τριετίες και όλα τα επιδόματα που προβλέπουν οι Συμβάσεις, διαμορφώνοντας για τον ιδιωτικό τομέα τον κατώτατο μισθό στα 586 ευρώ μεικτά. Με βάση τον κατώτατο μισθό καθορίζεται και το ποσό ασφάλισης, άρα σύνταξη πείνας. Επιβάλλουν δουλειά για 13 ώρες τη μέρα, 6 μέρες τη βδομάδα χωρίς πληρωμή υπερωριών. Μειώνουν τις εργοδοτικές εισφορές. Μειώνουν στο 50% το ποσό αποζημίωσης στις απολύσεις», επισημαίνει το ΠΑΜΕ Τύπου σε σχετική ανακοίνωση.

«Καμιά αυταπάτη! Και αυτά τα μέτρα παίρνονται για να φορτωθούν οι επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, για να μεγαλώσει η κερδοφορία του κεφαλαίου, για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Κανένας εργαζόμενος να μην αποδεχτεί να ζήσει αυτός και τα παιδιά του σε ένα εργασιακό καθεστώς 13 ωρών ελαστικής, προσωρινής δουλειάς, 6ήμερης εργασίας, με μισθούς 300-500 ευρώ, χωρίς ασφάλιση και με σύνταξη εξαθλίωσης μετά τα 70. Στον πόλεμο που κήρυξαν στην τάξη μας απαντάμε με οργή που δεν εκτονώνεται σε εκδηλώσεις δυσαρέσκειας, αλλά εκφράζεται ως δύναμη οργάνωσης και αντεπίθεσης», σημειώνει.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, σε σχετική ανακοίνωση, τονίζει ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ επιχειρεί να μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα εξαθλιώνοντας τη ζωή των εργαζομένων, καταργώντας τον κατώτερο μισθό, τσακίζοντας τις ΣΣΕ και ό,τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Παράλληλα τονίζει ότι «τώρα είναι η ώρα να αποκρούσουμε την αντιλαϊκή επίθεση συμμετέχοντας στον ταξικό αγώνα. Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι και ο λαός να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στη βαρβαρότητα. Μόνη λύση στον πόλεμο που μας κήρυξαν είναι η οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς, συμπόρευση με το ταξικό - εργατικό κίνημα για τη δημιουργία μετώπου ανατροπής αυτής της πολιτικής».