Εμπαίζουν και προετοιμάζουν χειρότερα για το λαό...
Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2012

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΕΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ όπως πρέπει δε θα χρειαστούν άλλα μέτρα τα επόμενα χρόνια» (εκτός από τα 13 ,5 δισ. που ψήνονται). Το είπε χθες ο Γ. Στουρνάρας. Το έχουμε ξανακούσει από τον Ε. Βενιζέλο, τον Κ. Σαχινίδη μέχρι και τον Γ. Παπακωνσταντίνου.

Δεν υπάρχει δηλαδή υπουργός Οικονομίας που να μην έχει κάνει αυτή τη δήλωση. Κι αυτό για να πάρει ο ίδιος ή ο διάδοχός του και άλλα ακόμη χειρότερα μέτρα.

Με απλά λόγια δεν υπάρχει πιο σαφής τρόπος για να μας βεβαιώσουν πως τα μέτρα δεν θα τελειώσουν ποτέ. Οτι θα κάνουν τα πάντα για να τσακίσουν το εισόδημα και τις κατακτήσεις του λαού.

Κι όλα αυτά με μία και μόνη δικαιολογία τα χρήματα των δόσεων που απαιτούνται για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους - αυτού που όσο κουρεύεται τόσο αυξάνεται.

Ομως ο κόσμος δεν ξεχνάει τι είναι αυτό το ...χρέος: Είναι όσα έφαγαν η ΕΕ, οι πολυεθνικές και η «δική» μας εγχώρια πλουτοκρατία. Οσα τώρα αποθηκεύουν ή γυροφέρνουν στον πλανήτη αναζητώντας ευνοϊκές αγορές.

Οι ίδιοι που τώρα όχι μόνο δεν ...πληρώνουν αλλά πληρώνονται κι από πάνω από τις επιβαλλόμενες «θυσίες» των εργαζόμενων.

ΑΣ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ λίγο τα κανάλια και διάφορα πρωτοσέλιδα εφημερίδων για την περίφημη ... «ρήξη» της κυβέρνησης με την Τρόικα στα εργασιακά θέματα.

Για μια κυβέρνηση που επιτίθεται μανιωδώς με ΜΑΤ και ό,τι άλλο διαθέτει σε εργαζόμενους για να προστατεύσει εργοδότες μιλάμε. Ελεος.

Αν είναι έτσι οι ...ρήξεις, τότε πώς να είναι άραγε οι συμφωνίες και τα στημένα παιχνίδια; Ας σταματήσουν επιτέλους να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Κανείς δεν τους πιστεύει πια.



Γρηγοριάδης Κώστας