«Ανθρωποι - χρώμα + σίδερο»

Εγκαινιάζεται σήμερα, στις 7.30 μ.μ., η μεγάλη έκθεση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος

Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2012

Δέκα μέρες, από σήμερα μέχρι και τις 28/10, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, ζωγράφοι, χαράκτες, γλύπτες, φωτογράφοι, μαζί με τη μουσική, το θέατρο, με κινηματογράφο, με καλλιτεχνικά εργαστήρια για τα παιδιά των εργαζομένων και των ανέργων, δίνουν το δικό τους στίγμα αγωνιστικής ταξικής αλληλεγγύης. Στήνουν το δικό τους μέτωπο καλώντας σε αγωνιστικό συναγερμό τους μαθητές, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, να συναντηθούν μαζί με το σύνθημα: Οι αγώνες είναι τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του.

Για έκτη χρονιά η Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών «Πέρα(σ)μα» μαζί με τα συνδικάτα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος διοργανώνουν την έκθεση εικαστικών «Ανθρωποι - χρώμα + σίδερο», που γίνεται μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, με τη συμμετοχή να έχει ξεπεράσει τους 250 καλλιτέχνες.

Στο Πέραμα, η Τέχνη προσπαθεί να υπηρετήσει τον πραγματικό της ρόλο. Να εμπνευστεί και να εμπνεύσει, να διαμορφώσει συμπεριφορές, στάση και δράση. Σε αυτήν την αλληλεπίδραση καλλιτέχνες και εργαζόμενοι συντονίζουν το βήμα τους. Η Τέχνη επιχειρεί να γίνει συναγωνιστής των εργαζομένων. Οπλίζεται η ίδια. Καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στο ίδιο έργο αγωνιστές.

Οργανωτές: Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών «Πέρα(σ)μα», Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων. Με την υποστήριξη: Της Λαϊκής Επιτροπής Περάματος, της Λαϊκής Επιτροπής Νίκαιας, της Επιτροπής Ανέργων Νίκαιας, της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: Σήμερα: 7.00 εγκαίνια. Μουσικό πρόγραμμα με τους: Κώστα Εγγλέζο, Ερση Φτούλη και Σύλβια Καπερνάρου. Αύριο, 6.30 μ.μ. Συζήτηση: «Η αλληλεγγύη όπλο της εργατικής τάξης στην πάλη γα την κοινωνική απελευθέρωση. Το παράδειγμα της Ελληνικής Χαλυβουργίας». 8.30 μ.μ. Θεατρική παράσταση: «Η πτώση και η άνοδος του κυρίου Γκρόσαπ», από την «Αγνωστη Ιστορία του Εργατικού κινήματος των ΗΠΑ» (Θεατρική Ομάδα εργαζομένων, ανέργων και φοιτητών). Κυριακή 8.00 Συναυλία: «Ενα τραγούδι για τους ανέργους»: Bαγγέλης Κορακάκης, Βασίλης Λέκκας, Γιώργος Μεράντζας, Γιώργος Σαρρής, Γιάννης Λάρδης, Στέφανος Ψαραδάκος, Γρηγόρης Νικολόπουλος.

Εργαστήρια για παιδιά: αύριο 11.00 π.μ. - 1.00 μ.μ.: Ζωγραφική/κατασκευές/θεατρικό παιγνίδι. Κυριακή 11.00 π.μ. - 1.00μ.μ.: Βιβλιοδεσία, ζωγραφική/κατασκευές/θεατρικό παιγνίδι.

Λεωφορεία για την Εκθεση (κάνουν τέρμα στην Πύλη της Ζώνης Περάματος): Από Ομόνοια (Μενάνδρου): το Β18 και το Γ18. Από Πειραιά (σταθ. Ηλεκτρικού): το 843.