ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Σε απολογία 12 φοιτητές γιατί συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις
Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2012

Σε απολογία στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, καλούνται 12 φοιτητές του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης μετά από απόφαση της κοσμητείας για τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση του συλλόγου τους. Αίτημα της κινητοποίησης ήταν να μη χαθεί η εξεταστική του Σεπτέμβρη του 2011, λόγω της κατάληψης που είχε γίνει ενάντια στο νόμο-πλαίσιο.

Η συνεδρίαση του Πειθαρχικού για την απολογία επρόκειτο να γίνει την περασμένη Δευτέρα όμως τελικά αναβλήθηκε λόγω της κινητοποίησης των φοιτητών και με πρόσχημα τη μη ομαλή προσέλευση των μελών του Πειθαρχικού.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια τρομοκράτησης του φοιτητικού κινήματος με σκοπό οι φοιτητές να σταματήσουν να αγωνίζονται. Επίσης εκφράζει τη στάση συγκεκριμένης μερίδας των καθηγητών που είναι υπέρ των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία και λειτουργούν ως άξιοι εντολοδόχοι της κυβέρνησης. Είναι ακόμα ενδεικτική αυτή η εξέλιξη της αντιδραστικότητας που φέρνει ο νέος νόμος-πλαίσιο στα ιδρύματα, των «όπλων» που δίνει για να χτυπιέται το κίνημα, προκειμένου απρόσκοπτα να προχωράει η επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων.

Ο Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού με απόφαση Γενικής Συνέλευσης, μετά από πρόταση των δυνάμεων του ΜΑΣ, καταδικάζει την απαράδεκτη απόφαση της κοσμητείας να καλέσει σε Πειθαρχικό 12 μέλη του συλλόγου. Ξεκαθαρίζει ότι δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία που διεξάγεται και καλεί τους φοιτητές, που καλούνται σε απολογία, να μην το κάνουν.

«Δεν θα επιτρέψουμε καμιά ποινικοποίηση των αγώνων μας, δεν θα επιτρέψουμε να τιμωρηθεί κανένας φοιτητής γιατί αγωνίζεται για να μπορεί να σπουδάζει, για να μπορεί να ζήσει. Οργανωμένα στην πράξη θα σπάσουμε κάθε τους προσπάθεια. Τα μέλη του ΔΣ και οι αγωνιστές φοιτητές δεν λογοδοτούν σε κανέναν παρά μόνο στους συμφοιτητές τους. Οι φοιτητές δεν ενέργησαν ατομικά, αλλά συμμετείχαν στην κινητοποίηση του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικής», τονίζει μεταξύ άλλων η Συνέλευση του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού καλεί τους φοιτητές σε παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, σήμερα Πέμπτη, στο Ρέθυμνο στις 11.00 π.μ.