ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΑΕΔ
Χάλασαν τη φιέστα

«Πολυζωγόπουλε θα το μάθουν όλοι. Πας να μας πουλήσεις, μαζί με τον Μανώλη», ήταν το σύνθημα που φώναζαν έξω από την πολυτελή αίθουσα του «Αστέρα»

Παρασκευή 16 Μάρτη 2001

Τη ...μόστρα της συναίνεσης, που με θρησκευτική ευλάβεια φρόντισε να συντηρήσει στο χώρο του Συνεδρίου η πλειοψηφία, τη «χάλασαν» δεκάδες εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ, που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την ιδιωτικοποίηση και τον τεμαχισμό του Οργανισμού. Βέβαια, η ασφάλεια του ξενοδοχείου «Αστέρας» περιφρούρησε καλά τους «εκπροσώπους» της ...εργατικής τάξης και δεν επέτρεψε στους διαδηλωτές να πλησιάσουν το χώρο όπου διεξάγεται το Συνέδριο. Φαίνεται ότι η ηγετική ομάδα της Συνομοσπονδίας ένιωθε άβολα από τη διαμαρτυρία. Αντίθετα, σύνεδροι και στελέχη της ΔΑΣ βρέθηκαν στο πλευρό τους, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα που κάνουν.

«Πολυζωγόπουλε, θα το μάθουν όλοι. Πας να μας πουλήσεις, μαζί με τον Μανώλη», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, καταλογίζοντας εκεί που πρέπει την ευθύνη για τη στάση που κρατά η ΓΣΕΕ στα δίκαια αιτήματά τους.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Χρ. Κατσώτης, στέλεχος της ΔΑΣ, τους μετέφερε τη δέσμευση ότι ο συνδυασμός θα θέσει το πρόβλημά τους στο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας. Ο συνδικαλιστής σημείωσε ότι η υπόθεση του ΟΑΕΔ δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους σ' αυτόν, αλλά όλους τους ανέργους, πρέπει να αφορά και τους συνδικαλιστές. Στα λόγια αυτά, οι συγκεντρωμένοι απάντησαν με το σύνθημα «ΓΣΕΕ εργατών, όχι των εργοδοτών», εκφράζοντας μ' αυτόν τον τρόπο και αυτοί την αναγκαιότητα για μια άλλη πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος.

Με αποδοκιμασίες και το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τον ΟΑΕΔ», υποδέχτηκαν οι διαδηλωτές τον υπουργό Εργασίας Τ. Γιαννίτση, τον Χρ. Πρωτόπαππα, αλλά και την κοινοτική επίτροπο Αννα Διαμαντοπούλου, κατά την είσοδό τους στο ξενοδοχειακό συγκρότημα.