ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2012

Στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής συζητήθηκε την Τετάρτη (31/10) η Πρόταση Νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ στις 12 Ιούλη, με τον τίτλο «Κατάργηση των Μνημονίων, του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015 και των Εφαρμοστικών τους νόμων - καταγγελία των Δανειακών Συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των Μνημονίων».

Από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων όλων των κομμάτων, αναδείχτηκε ότι σε συνθήκες κρίσης και έντασης της επιθετικότητας του κεφαλαίου, δυο δρόμοι ανοίγονται για το λαό:

Από τη μια, ο συμβιβασμός με τη αστική διαχείριση, μέσα στην ΕΕ των μονοπωλίων και με το κεφάλαιο να διευθύνει την οικονομία. Αυτό το δρόμο υπηρετούν με παραλλαγές όλα τα αστικά κόμματα, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επανέλαβε στη συζήτηση ότι συμφωνεί με την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, αλλά ζητάει αναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων εντός της ΕΕ, για ανάπτυξη με μοχλό τις μεγαλοεπιχειρήσεις.

Ο άλλος δρόμος είναι αυτός που προτείνει το ΚΚΕ: Της ταξικής οργάνωσης και πάλης, για το εμπόδισμα των μέτρων, με στόχο κάθε επιμέρους νίκη του κινήματος να αποτελεί σκαλοπάτι στην πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους. Αυτή τη στρατηγική υπηρετεί η Πρόταση Νόμου του Κόμματος και γι' αυτό είναι συμφέρον του λαού να την κάνει ακόμα πιο μαζικά υπόθεση της δικής του πάλης.