ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις σχολείων
Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012

Οξύνονται οι αντιδράσεις ενάντια στα σχέδια της συγκυβέρνησης να κλείσει και άλλα σχολεία στο Δήμο Αθήνας από την επόμενη χρονιά. Το υπουργείο Παιδείας απέστειλε έγγραφο στο Δήμο προωθώντας συγχωνεύσεις:

Στο Δήμο Αθήνας έχουν ήδη γίνει 37 τέτοιες συγχωνεύσεις, δημιουργώντας σχολικά συγκροτήματα με έως και 500 μαθητές, γεγονός που κατήγγειλαν την Πέμπτη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ. Τα κριτήρια των συγχωνεύσεων μόνο παιδαγωγικά δεν είναι. Οι κυβερνώντες αντιμετωπίζουν σχολεία και μαθητές ως «κόστος». Ετσι κόβουν κι άλλα χρήματα σε βάρος του δικαιώματος των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων στην πραγματική μόρφωση.

Αντιδράσεις υπάρχουν ήδη και από γονείς. Χαρακτηριστικά ο σύλλογος Γονέων του 53ου Γυμνασίου πήρε απόφαση κατά της συγχώνευσης αναφέροντας: «Μετά τη συγχώνευση των δύο σχολείων το Γυμνάσιο θα αριθμεί συνολικά 480 μαθητές. Ο αριθμός αυτός δεν αναμένεται να μειωθεί τα επόμενα χρόνια, αντίθετα αναμένεται να αυξηθεί καθώς το 50ό Γυμνάσιο το οποίο είναι το πλησιέστερο χωροταξικά είναι ήδη υπεράριθμο, οι αίθουσες να μην επαρκούν και οι μαθητές να αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ»! Επίσης ο Σύλλογος Γονεών του 54ου Γυμνασίου αντιτάσσεται στη συγχώνευση: «Πιστεύουμε ότι η δημόσια εκπαίδευση είναι αδιαπραγμάτευτη αξία, κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα (...)».