Επιχειρούν να κοροϊδέψουν το λαό...
Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2012

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΟ ΕΙΠΑΝ, ΤΟ ΞΑΝΑΕΙΠΑΝ και συνεχίζουν να το λένε με θράσος απύθμενο! Ποιο; Μα αυτό περί του ελληνικού λαού που «δίνει ενωμένος τη μάχη για παραμονή στο ευρώ». Μάλλον προσπαθούν να το πιστέψουν και οι ίδιοι με τη συνεχή επανάληψη.

Ο λαός όντως δίνει μάχη, αλλά ενάντια στην πολιτική τους, που φέρνει νέα κέρδη στην πλουτοκρατία και περισσότερη φτώχεια στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στους μικρούς αγρότες και στους αυτοαπασχολούμενους.

Την ίδια στιγμή, χτυπιέται από τα ΜΑΤ, εκβιάζεται από τους εργοδότες του, πιέζεται από τις τράπεζες που τον δανείζουν, χειραγωγείται από τα περισσότερα Μέσα Ενημέρωσης, απολύεται, απειλείται και τρομοκρατείται.

Αν αυτά τους δίνουν την εικόνα ενός λαού που ...εθελοντικά ακολουθεί τις πολιτικές τους και τους στηρίζει, τότε ή κοροϊδεύουν ασύστολα ή έχουν σοβαρό πρόβλημα αντίληψης της πραγματικότητας.

Κι επειδή έχουν αποδείξει πως όταν πρόκειται να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου είναι ιδιαίτερα έξυπνοι και εφευρετικοί, κλίνουμε προφανώς προς την πρώτη εκδοχή.

ΣΦΟΔΡΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ Λοβέρδου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δε νομίζετε; Δεν είχε, λέει, «στρατηγική και τακτική» γι' αυτό η κοινοβουλευτική του ομάδα παρουσιάζεται ασύντακτη και χωρίς στόχους.

Εμείς, πάλι, διαπιστώνουμε ότι διαθέτει και τα δύο και μάλιστα σε ...υπερθετικό βαθμό. Είτε με τον Γ. Παπανδρέου είτε με τον Ε. Βενιζέλο έχει δώσει ξεκάθαρα τα διαπιστευτήριά του και ...στρατηγικά και τακτικά.

Δηλώνει «παρών» κάθε φορά που χρειάζονται νέα αντιλαϊκά μέτρα και αποτελεί σταθερότατο στήριγμα των πολιτικών της ΕΕ, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων.

`Η μήπως δεν το έχει καταλάβει αυτό ο πρώην υπουργός Εργασίας και Υγείας; Ο ίδιος υπέγραψε και προώθησε ένα πολύ μεγάλο μέρος των ...νομοθετικών αποδείξεων της σταθερότητας του ΠΑΣΟΚ.



Παπαγεωργίου Βασίλης