ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΕΕΔΥΕ
Την Κυριακή διαδηλώνουμε ενάντια στον προϋπολογισμό

Καλούν στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, στην Αθήνα στις 5 το απόγευμα στην Ομόνοια και σε άλλες πόλεις

Σάββατο 10 Νοέμβρη 2012

Απεργοί - διαδηλωτές με τα λάβαρα του ΠΑΜΕ στις 7 Νοέμβρη, στην Αθήνα
Nα δώσουν το «παρών» στις συγκεντρώσεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου αύριο Κυριακή στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της χώρας καλούν η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΕΕΔΥΕ, ενώ ανάλογο κάλεσμα έχει απευθύνει και η ΟΓΕ. Το αγωνιστικό ραντεβού των εργαζομένων και του λαού της Αθήνας έχει οριστεί στις 5 το απόγευμα στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Οι αγωνιστικές συσπειρώσεις καλούν τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους σπουδαστές και τις γυναίκες να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στον κρατικό προϋπολογισμό που ληστεύει τα εισοδήματά τους και τους καταδικάζει στη φτώχεια.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, συγκεντρώσεις είχαν οριστεί ακόμα σε: Ξάνθη, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία, Κοζάνη, 6 μ.μ., πεζόδρομο, Πτολεμαΐδα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία, Φλώρινα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία, Γρεβενά, 5.30 μ.μ., πλατεία Λαχαναγοράς, Καστοριά, 5.30 μ.μ., πρώην Νομαρχία, Καβάλα, 5 μ.μ., κεντρική πλατεία, Κατερίνη, 11 π.μ., πικετοφορία από το Συντριβάνι, Πάτρα, 5 μ.μ., πλατεία Προσφυγικών, Πύργος, 6.30 μ.μ., πλατεία ΟΤΕ, Κόρινθος, 6.30 μ.μ., Περιβολάκια, Ζάκυνθος, 6.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο. Τρίκαλα, 6 μ.μ., πλατεία «Ρήγα Φεραίου», Καρδίτσα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία. Στο Ηράκλειο της Κρήτης θα γίνουν στις 11π.μ. πικετοφορίες σε εργατογειτονιές του Ηρακλείου.

Σήμερα Σάββατο, στο Βόλο και στη Νέα Ιωνία της Μαγνησίας, στις 11 το πρωί το ΠΑΜΕ και οι Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα οργανώνουν ενημερωτικές - αγωνιστικές συγκεντρώσεις σε λαϊκές συνοικίες.

Τα μέτρα υπηρετούν την κερδοφορία των μονοπωλίων

Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ «καλεί όλα τα σωματεία και όλους τους αυτοαπασχολούμενους, σε μαζική διαδήλωση ενάντια στην ψήφιση του βάρβαρου - αντιλαϊκού προϋπολογισμού.

Η τρικομματική κυβέρνηση - σημειώνει η ΠΑΣΕΒΕ - με την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού συμπληρώνει τα νέα μέτρα και ολοκληρώνει τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων εκατομμυρίων εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων και ανέργων.

Με τις άγριες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, παροχές Υγείας και Πρόνοιας και την αύξηση της φορολογίας που επιβάλλουν μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, προσφέρουν στα μονοπώλια διέξοδο από την κρίση, τσακίζοντας ακόμα περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης και αφαιρώντας εισόδημα από τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες - βιοτέχνες - μικρούς εμπόρους.

Ολα τα μέτρα της κυβέρνησης, υπηρετούν έναν και μόνο σκοπό.

Την ανάκαμψη της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, μέσα από την εξαθλίωση των εργαζομένων και τη χρεοκοπία της συντριπτικής πλειοψηφίας των αυτοαπασχολούμενων.

Η βίαιη ανακατανομή του πλούτου, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και προς όφελος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των μεγαλεμπόρων δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Απέναντι στο αντιλαϊκό μέτωπο κυβέρνησης - μονοπωλίων, να αντιτάξουμε τη λαϊκή συμμαχία και την αγωνιστική δράση μαζί με τους εργαζόμενους για την ανατροπή της πολιτικής που μας εξοντώνει».

Γκρεμίζουν δικαιώματα στο όνομα της «εξοικονόμησης»

Καλώντας στις αυριανές κινητοποιήσεις, η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) τονίζει: «Οι δαπάνες για την Παιδεία γίνονται καπνός, περικόπτονται επιπλέον 132 εκατ. ευρώ και παράλληλα επιταχύνονται οι αντιδραστικές αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση. Ο προϋπολογισμός προβλέπει τη συγχώνευση δεκάδων τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ που δεν ανταποκρίνονται στα "κριτήρια" και τις "ανάγκες" της αγοράς. Οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών των συμβασιούχων καθηγητών στο όνομα του "εξορθολογισμού του μισθολογικού κόστους" βάζει ταφόπλακα στη λειτουργία των ΤΕΙ. Χιλιάδες σπουδαστές δε θα έχουν καθηγητές, εργαστήρια δε θα έχουν προσωπικό για να λειτουργήσουν, οι λίστες αναμονής θα πολλαπλασιαστούν.

Με όχημα την "εξοικονόμηση πόρων" γκρεμίζεται το δικαίωμα των φοιτητών στα δωρεάν συγγράμματα. Το κονδύλι για τα συγγράμματα συρρικνώνεται, ενώ η κατάργηση της δωρεάν διανομής βιβλίων ξεκινά φέτος από το σχολείο. Τα βιβλία θα χρεώνονται στους γονείς των μαθητών και θα πληρώνονται αν δεν επιστραφούν στο τέλος του έτους! Μετά τα σχολικά βιβλία έρχεται και η σειρά των συγγραμμάτων».