Απαιτείται συντονισμένος αγώνας για την κοινωνική ασφάλιση

Περιοδεία του Μ. Αρβανιτάκη στα γραφεία διοίκησης του ΟΣΕ

Τρίτη 20 Μάρτη 2001

Από τη συζήτηση στα γραφεία του ΟΣΕ
Ο συντονισμένος αγώνας των εργατών με τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα ενάντια στις συντελούμενες καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις μπορεί να επιτευχθεί και είναι επιβεβλημένος να γίνει. Με αυτά τα λόγια ο Μ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επισήμανε χτες, μιλώντας σε εργαζόμενους στον ΟΣΕ, ότι η επίθεση της αστικής τάξης δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους, αλλά το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων.

Στη διάρκεια της περιοδείας στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα, ο Δ. Αρβανιτάκης υπογράμμισε ότι οποιοσδήποτε εργαζόμενος νομίζει ότι μπορεί η επίθεση του κεφαλαίου να αντιμετωπιστεί αποσπασματικά ή ότι δεν τον αφορά, τρέφει αυταπάτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της επίθεσης αυτής, συνέχισε, είναι οι αλλαγές που προετοιμάζει το κεφάλαιο και η κυβέρνηση στην κοινωνική ασφάλιση, οι οποίες στην ουσία οδηγούν στην κατάργησή της. Αυτές οι αλλαγές πλήττουν την εργατική τάξη, αλλά και τους μικρομεσαίους αγρότες και επαγγελματοβιοτέχνες. Και ο μόνος τρόπος που μπορεί να αντιμετωπιστεί είναι ο συντονισμένος αγώνας όλων, τόνισε. Στη βάση αυτή, συμπλήρωσε, είναι αναγκαία και η δημιουργία Επιτροπών Αγώνα στους χώρους δουλιάς, ώστε οι εργαζόμενοι να αναλάβουν οι ίδιοι αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Στη συνέχεια ο Δ. Αρβανιτάκης, παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΚΚΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση, ανέλυσε γιατί αυτές οι θέσεις δε βρίσκονται εκτός πραγματικότητας, αλλά είναι ρεαλιστικές.

Αναφερόμενος γενικότερα στις εξελίξεις στα Βαλκάνια υπογράμμισε ότι οι Ελληνες φαντάροι πρέπει να γυρίσουν αμέσως στην Ελλάδα και, απαντώντας σε ερώτηση, τόνισε ότι η μόνη λύση για να απεμπλακούν τα Βαλκάνια από μία συνεχή εμπόλεμη διαδικασία, που οφείλεται στις ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις, είναι να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο Σ. Κότσιας, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, ο οποίος επισήμανε ότι η ενίσχυση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας στο συνέδριο της ΓΣΕΕ αποτελεί ένδειξη της ανησυχίας των εργαζομένων για το ασφαλιστικό και για άλλα ζητήματα που θίγουν τις κατακτήσεις τους, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων φορέων, η αύξηση της ανεργίας κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στάση εργασίας 12 - 4 μ.μ. αύριο Δευτέρα (2008-11-02 00:00:00.0)
Το πλαίσιο πάλης (2008-08-24 00:00:00.0)
Χρειάζεται αγωνιστική συσπείρωση κόντρα στην πλουτοκρατία (2001-06-15 00:00:00.0)
Το μεγάλο κεφάλαιο ωφελείται από τη συρρίκνωση του ΟΣΕ (1998-09-04 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες (1996-11-26 00:00:00.0)
Ζητούν μέτρα προστασίας (1996-04-18 00:00:00.0)