ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Νέα κινητοποίηση σήμερα ενάντια στις απολύσεις
Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2012

Από την κινητοποίηση που έγινε την περασμένη βδομάδα έξω από την Περιφέρεια Αττικής
Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο (11 π.μ. έως λήξη του ωραρίου) ενάντια στις μαζικές απολύσεις που προωθεί η κυβέρνηση. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καλούν στη συγκέντρωση που οργανώνουν στις 12.30 μ.μ. στα Προπύλαια. Να σημειωθεί ότι μια σειρά κλάδοι εργαζομένων στο Δημόσιο έχουν αποφασίσει να κάνουν σήμερα απεργία αντί για στάση εργασίας.

Στη Θεσσαλονίκη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν σε συγκέντρωση στις 11.30 π.μ., στο δημαρχείο. Στην Κομοτηνή, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης. Στα Γιάννενα στις 12 μ. στο δημαρχείο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν το ΠΑΜΕ και η ΔΑΣ - ΟΤΑ στην Πιερία, στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Κατερίνης.

Σε ανακοίνωση των ταξικών δυνάμεων τονίζεται: «Οι απολύσεις δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, αφορούν όλο το λαό. Εχουν να κάνουν με τις κοινωνικές υπηρεσίες, με την ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών στο λαό, με τα λαϊκά δικαιώματα. Οι απολύσεις είναι μόνο ένα μέρος των γενικότερων αναδιαρθρώσεων για την αναμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης και του αστικού κράτους. Ενα κράτος ταξικό, αντιλαϊκό, στην υπηρεσία του κεφαλαίου, πιο στενά δεμένο με τους μηχανισμούς της ΕΕ, πιο επιθετικό, πιο αυταρχικό απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα». Απέναντι σε αυτή την πολιτική οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καλούν τους εργαζόμενους να απαντήσουν με οργάνωση του αγώνα, με αξιοποίηση όλων των μορφών πάλης. Να συνεχίσουν με απεργίες, με καταλήψεις στις Διευθύνσεις Προσωπικού.

Απεργούν σήμερα

Σήμερα απεργούν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Γεωργίας, στην Αττική, με απόφαση που πήραν χτες στη Γενική τους Συνέλευση (συμπληρώνουν μια βδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων). Το διοικητικό προσωπικό Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης βρίσκεται σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Ακόμα, 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αποφάσισε προχτές η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Περιφερειών Ελλάδας έχει κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία. Τέλος, οι εργαζόμενοι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και στη Γραμματεία Δημοσίων Εργων έχουν αποφασίσει σήμερα να κάνουν 4ωρη στάση εργασίας (7 π.μ. - 11 π.μ.) που σε συνδυασμό με τη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ μετατρέπεται στην πράξη σε 24ωρη απεργία.