ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Για το ρόλο του εκπαιδευτικού στη διαμόρφωση της προσωπικότητας

Εκδήλωση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην παιδαγωγική σχολή

Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2012

Σε εκδήλωση, με θέμα «Ο ρόλος του παιδαγωγού στη διαμόρφωση της νεανικής προσωπικότητας» που διοργάνωσαν η Αχτίδα Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και η Τομεακή Οργάνωση Φιλοσοφικής της ΚΝΕ, στον πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, μίλησε χθες το βράδυ ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Εχουμε επίγνωση των δυσκολιών, της σύνθετης και περίπλοκης κατάστασης στη συνείδηση των σημερινών και αυριανών παιδαγωγών. Γνωρίζουμε τις αντιξοότητες, το φόρτο εργασίας που βαραίνει την καθημερινή δράση μας. Ομως χρειάζεται να γίνει επίσης κατανοητό, ότι στους χώρους της εκπαίδευσης η διαπάλη δεν αφορά μόνο τους όρους πώλησης της εργατικής δύναμης αλλά αφορά και το περιεχόμενο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Από αυτή την άποψη, είναι καθήκον για τον κομμουνιστή παιδαγωγό να ακουμπά και ζητήματα που ίσως δεν είναι της τρέχουσας επικαιρότητας, αλλά επιδρούν πολλαπλάσια στους δρόμους διαμόρφωσης της προσωπικότητας.

Χωρίς αναβολές, χωρίς καθυστερήσεις, πρέπει να αντιστοιχίσουμε το επίπεδο της ιδεολογικής μας παρέμβασης στο ύψος των περιστάσεων».