ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Απαίτησαν δωρεάν στέγαση

Κινητοποίηση για το δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση, χτες, στη Βουλή

Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2012

Δυναμική κινητοποίηση για το θέμα της στέγασης έκαναν, χτες, στη Βουλή φοιτητές και σπουδαστές από 27 Φοιτητικούς και Σπουδαστικούς Συλλόγους. Η κινητοποίηση έγινε μετά από πρόταση των δυνάμεων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στα ΔΣ. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές φώναξαν συνθήματα («Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, Σίτιση και στέγαση - δωρεάν σπουδές» κ.ά.) και απαίτησαν το αυτονόητο δικαίωμα στη στέγαση, ενώ κατήγγειλαν τη σημερινή κατάσταση. Πολλοί φοιτητές μένουν εκτός εστιών, η υλικοτεχνική υποδομή δεν είναι καλή κλπ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν προκλητική στάση. Δεν άφησαν τους φοιτητές να φτάσουν μέχρι την είσοδο της Βουλής (στην οδό Βασ. Σοφίας), αφού είχαν φράξει το δρόμο με κλούβες, ενώ έντονη ήταν η παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ. Οι φοιτητές καταδίκασαν την κυβέρνηση, που, όπως, είπαν, τους αντιμετωπίζει σαν «εγκληματίες». Αντιπροσωπεία των Συλλόγων κατέθεσε το ψήφισμα στη Βουλή και σε όλα τα κόμματα εκτός από τη Χρυσή Αυγή.

Αποφάσεις για τη σημερινή κινητοποίηση είχαν πάρει οι παρακάτω 27 Σύλλογοι: Φυσικό, ΤΕΑΠΗ, Σλάβικων Σπουδών, Νοσηλευτικής, ΣΕΜΦΕ, ΣΓΤΚΣ, Βιολογικού, Μαθηματικού, Φαρμακευτικής, Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Ναυπηγών, Χημικών Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Τοπογράφων, Μεταλλειολόγων, Φιλοσοφικής, ΠΤΔΕ, Τουρκικών Σπουδών, ΑΣΟΕΕ, Ιατρικής, Νομικής, Οικονομικού, Πολιτικών Επιστημών, Εστίας ΑΣΠΑΙΤΕ και ο Σύλλογος Νέων Εστιών του ΕΜ Πολυτεχνείου.

Στο ψήφισμα που κατατέθηκε στα κόμματα απαιτείται: