ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ
Συντονίζουν τον αγώνα τους για την Κυριακή αργία

Στη χτεσινή σύσκεψη, αποφασίστηκαν μια σειρά αγωνιστικές παρεμβάσεις

Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2012

Από τη χτεσινή σύσκεψη
Κοινή γραμμή πάλης ενάντια στην αντεργατική επίθεση που έχει εξαπολύσει η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, η οποία βάζει άμεσα σε τροχιά υλοποίησης την πάγια επιδίωξη του κεφαλαίου για κατάργηση της αργίας της Κυριακής, χαράζουν οι εργαζόμενοι μαζί με τα κλαδικά και επιχειρησιακά τους σωματεία στο εμπόριο και τις υπηρεσίες και οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι με τις ενώσεις και τους συλλόγους τους. Στη χτεσινή παναττική σύσκεψη που οργάνωσε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για τη νέα επίθεση που εξαπολύει η συγκυβέρνηση (βλέπε και ρεπορτάζ στη σελ. 22) συμμετείχαν κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία στο εμπόριο και τις υπηρεσίες (π.χ. Κλαδικά Ελευσίνας, Πειραιά, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, επιχειρησιακά ΛΙΝΤΛ, ΚΑΡΦΟΥΡ, Κωνσταντακάτος, κ.λπ.) καθώς και Ενώσεις και Σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών και εμπόρων (π.χ. Επαγγελματιών Βιοτεχνιών - Εμπόρων Ν. Αχαρνών, Ν. Μάκρης, Παναττική Επιτροπή της ΠΑΣΕΒΕ, Ενωση Μεσαίων Φορτηγών Αττικής, Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας).

Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε ένα πρώτο πρόγραμμα δράσης ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και ταυτόχρονα αποφασιστικής διεκδίκησης του κοινού διεκδικητικού πλαισίου των σωματείων των εργαζομένων και των ενώσεων των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων. Σε αυτήν την κατεύθυνση αποφασίστηκε:

Παράλληλα με τις κοινές δράσεις, όπως συζητήθηκε στη σύσκεψη, όλα τα ΔΣ των σωματείων και των Ενώσεων συνεδριάζουν και εξορμούν πλατιά στα μέλη τους, με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συστράτευση στον κοινό αγώνα. Ηδη, σε αυτήν την κατεύθυνση, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας οργανώνει έκτακτη γενική συνέλευση την Κυριακή, 16/12 στις 10.30 το πρωί.