ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΛΑΡΚΟ»
Απήργησαν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Σημαντικές ευθύνες των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ που παρουσίασαν ως... επιτυχία το γεγονός ότι θα γίνει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών

Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2012

Μαζική και δυναμική πορεία στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχε εξαγγείλει το Συντονιστικό των Σωματείων για χτες, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. Οι εργάτες, παρέδωσαν ψήφισμα αρχικά στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ) και αργότερα στο υπουργείο Οικονομικών.

Μαζί τους, βρέθηκαν και τα Συνδικάτα Μετάλλου Αθήνας, Πειραιά και Θριασίου που διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και για το τσάκισμα των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ιδιαίτερα μαχητικό ήταν το μπλοκ των ταξικών δυνάμεων του Σωματείου Μετάλλου Φθιώτιδας, με σύνθημα «Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες».

Μετά την παράδοση του ψηφίσματος σε εκπροσώπους του υπουργείου, η ηγεσία (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) του Συντονιστικού των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ παρουσίασε ως «μεγάλη επιτυχία» τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, τις επόμενες μέρες, ίσως ακόμα και σήμερα. Μάλιστα, ευχαρίστησε τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που «πίεσαν την κατάσταση» για να φτάσουν σε αυτό το αποτέλεσμα. Ετσι, επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά το ρόλο τους και την αποστολή τους καθώς είναι τουλάχιστον προκλητικό να «εκθειάζονται» αυτοί που ευθύνονται για την κατάσταση των εργατών στη ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι οδηγούνται σε απόλυση με κλείσιμο της επιχείρησης και σε πλήρη κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων. Είναι οι ίδιοι που οδήγησαν εργαζόμενους σε «εθελούσια έξοδο» και μιλούν ευθέως για ανάγκη ιδιωτικοποίησης. Οι ίδιοι που καλούν τους εργάτες να ζήσουν σαν σύγχρονοι δούλοι για να «σωθεί η ΛΑΡΚΟ».

Να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη ημερίδα που έγινε με θέμα τη ΛΑΡΚΟ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και οι «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ», υπέγραψαν ψήφισμα στο οποίο μιλάνε υποκριτικά μόνο κατά του ξεπουλήματος, χωρίς όμως να εναντιώνονται επί της ουσίας στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, αφού το μόνο που ζητάνε είναι «συμμετοχή» του κράτους στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.