ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εκδηλώσεις για τα παιδιά σε πολλές πόλεις
Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2012

Από τις εκδηλώσεις στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών
Μια ξεχωριστή εκδήλωση για τα παιδιά, με την ευκαιρία των γιορτών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Δεκέμβρη στον Πεζόδρομο των Γιαννιτσών, με πρωτοβουλία των Οργανώσεων Πέλλας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Με σύνθημα «Αλλάζουμε τον κόσμο, ζωγραφίζουμε το μέλλον μας», παιδιά ηλικίας από 2,5 χρόνων μέχρι και 17 χρόνων, εξέφρασαν το καθένα με τον τρόπο του, τα όνειρά του για έναν καλύτερο κόσμο.

Τα μικρότερα παιδιά ζωγράφισαν και έγραψαν μηνύματα σε κάρτες, που εκτέθηκαν στον Πεζόδρομο. Ακόμη διασκέδασαν με τον Ταχυδακτυλουργό, που συμμετείχε στην εκδήλωση. Τα μεγαλύτερα παιδιά συμμετείχαν στις συζητήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα αδιέξοδα που ορθώνονται μπροστά τους και τη φιλολαϊκή διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ και η νεολαία του η ΚΝΕ.

Τα παιδιά είχαν εντάξει στις ευχές τους για τις γιορτές και στις εικαστικές δημιουργίες τους τα προβλήματα της καθημερινότητας που βιώνουν έντονα στα σπίτια, αλλά και στα σχολεία τους. Μια από τις αιχμές στα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας είναι η αδυναμία να εφοδιαστούν με πετρέλαιο θέρμανσης, λόγω των τιμών που έχουν φτάσει στα ύψη και της υποχρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών... «Αυτοί έχουν τα κότερα και μένουν στην Εκάλη... Εμείς χωρίς πετρέλαιο σε κρύο σχολείο πάλι», έγραψαν χαρακτηριστικά τρεις μαθητές σε ένα από τα πανό δημιουργίας στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών!

Το Σαββατοκύριακο η γιορτή για τα παιδιά στην Αθήνα

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες και για το Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ για τα παιδιά, που θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 29 και 30 Δεκέμβρη, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στο Περισσό.

Το πρόγραμμα του διημέρου στην Αθήνα έχει ως εξής:

Σάββατο 29 Δεκέμβρη

10.00 Γιορτινό εργαστήρι

11.00 Προβολή ταινιών από το Φεστιβάλ Ολυμπίας

12.00 «Τα μαγικά μαξιλάρια», παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ

18.00 Το εργαστήρι του χιονάνθρωπου

19.00 Αφήγηση του παραμυθιού «Καλικατζαροσκανταλιές»

20.00 Συναυλία της παιδικής χορωδίας Anthis Children Choir με τραγούδια του Α. Ξένου για παιδιά και μουσικές του κόσμου

Κυριακή 30 Δεκέμβρη

10.00 Ζωγραφίζουμε για τα δικαιώματα των παιδιών

11.00 Προβολή ταινιών από το Φεστιβάλ Ολυμπίας

12.00 «Φρίξος και Ελλη», κουκλοθέατρο από το εργαστήρι «Κου-Κλο»

18.00 «Ολα τα παιδιά του κόσμου...», εργαστήρι κατασκευής κούκλας

19.00 «Οι μουσικοί της Βρέμης», θεατρική παράσταση από την Ιρίνα Μπόικο

20.00 Πρωτοχρονιάτικο πάρτι

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο για μικρούς και μεγάλους.

Στην Πάτρα

Το Σάββατο 29 Δεκέμβρη, στα γραφεία του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου στην Πάτρα θα γίνει η πρωτοχρονιάτικη γιορτή της Νομαρχιακής Οργάνωσης Αχαΐας της ΚΝΕ για μικρούς και μεγάλους. Δραστηριότητες χειροτεχνίας και γιορτινά εργαστήρια, θεατρική παράσταση, παιδικό πάρτι περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η εκδήλωση που θα γίνει από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και από τις 5 μέχρι τις 8 το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη

Πρωτοχρονιάτικη γιορτή για παιδιά διοργανώνουν η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, την Κυριακή 30 Δεκέμβρη στις 6 μ.μ., στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια, μουσικοθεατρικές παραστάσεις και βιβλιοπαρουσίαση. Αναλυτικά:

Στις 6 μ.μ., εργαστήριο ζωγραφικής και κατασκευών.

Στις 7 μ.μ., παρουσίαση του βιβλίου «12 μέρες από τη ζωή του Αϊ - Βασίλη», από την συγγραφέα Εύη Κοντόρα.

Στις 8 μ.μ., 3 λαϊκά παραμύθια από την Ιροντίνα Κάντραλη και την Αννα Σιταρίδου.

Στις 8.30 μ.μ., παιδική θεατρική παράσταση «Ο πόλεμος των δασών».

Στις 9 μ.μ., ο ερχομός του Αϊ - Βασίλη και πρωτοχρονιάτικο πάρτι.