ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Κινητοποίηση για τη χρηματοδότηση των σχολείων
Παρασκευή 11 Γενάρη 2013

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Δυναμική παρέμβαση στο Δημαρχείο Κορυδαλλού έγινε χτες από γονείς, δασκάλους και τη Λαϊκή Επιτροπή Κορυδαλλού απαιτώντας η δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ) να καταβάλει τα χρήματα που οφείλει στις Σχολικές Επιτροπές, ποσά που ενώ έχει εισπράξει δεν έχει αποδώσει. Η κινητοποίηση έγινε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Δασκάλων μετά από πρόταση της Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ της περιοχής, ενώ συμμετείχαν Σύλλογοι γονέων και η Λαϊκή Επιτροπή.

Η δημοτική αρχή οφείλει στις Σχολικές Επιτροπές τις δόσεις του 2012. Στηρίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης, αντί να διεκδικήσει τη χρηματοδότηση του δήμου, «προτίμησε» να μην αποδώσει τα χρήματα στις Σχολικές Επιτροπές για να καλύψει - όπως καταγγέλλουν γονείς και δάσκαλοι - άλλες ανάγκες.

Η στάση της δημοτικής αρχής έρχεται να συμπληρώσει την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργήσει και στα σχολεία του Κορυδαλλού, η αντιλαϊκή πολιτική που για τα κέρδη του κεφαλαίου καταδικάζει σε χρεοκοπία τα δημόσια σχολεία, τις εργατικές λαϊκές οικογένειες. Ετσι όπως καταγγέλθηκε χτες στη διάρκεια της κινητοποίησης από τους δασκάλους και τους γονείς τα σχολεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους, με έλλειψη αναλώσιμων υλικών κλπ, ενώ σχολεία δεν είχαν ακόμα και τα βασικά που αφορούν στην υγιεινή, όπως χλωρίνη κλπ.

Στη διάρκεια της παρέμβασης από τη Γραμματεία ΠΑΜΕ των εκπαιδευτικών ο Θοδωρής Μπρουτζάκης επισήμανε ότι προωθείται το σχολείο με χορηγούς, που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και θα «προσφέρει» τη μόρφωση που θέλουν τα μονοπώλια. Ενώ από τη Λαϊκή Επιτροπή ο Παύλος Μαρνάς κάλεσε σε συσπείρωση δυνάμεων και οργάνωση αγώνων ενάντια συνολικά σε αυτήν την πολιτική.

Στη συνάντηση της αντιπροσωπείας των συγκεντρωμένων με το δήμαρχο Στ. Κασιμάτη, ο τελευταίος δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση αν θα καταβληθούν τελικά οι δόσεις στις Σχολικές Επιτροπές.