ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ
Συνεχίζουν παλικαρίσια τον αγώνα για δουλειά με δικαιώματα

Η ΟΕΚΙΔΕ καλεί σε ολόπλευρη ενίσχυση της αλληλεγγύης, σημειώνοντας ότι ο αγώνας στη FINTEXPORT είναι γεμάτος διδάγματα για όλους τους εργάτες

Σάββατο 2 Φλεβάρη 2013

Από πρόσφατη κινητοποίηση των εργατών της FINTEXPORT έξω από το υπουργείο Εργασίας
Τον αγώνα τους συνεχίζουν οι εργάτες της FINTEXPORT που εδώ και δυόμισι μήνες έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του εργοστασίου απαιτώντας την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων 14 μηνών και την επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Ταυτόχρονα, απαιτούν την πρόσληψη νέων εργαζομένων για την πλήρη εργασία του εργοστασίου, με μόνιμη και σταθερή δουλειά, 8ωρο, 5μερο. Η FINTEXPORT έχει σταματήσει τη λειτουργία της από το καλοκαίρι, με ευθύνη της εταιρείας.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) απευθύνει κάλεσμα για ολόπλευρη ενίσχυση της αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα, καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να προχωρήσουν στην οργάνωση της πάλης στους τόπους δουλειάς, όπως ακριβώς έχουν κάνει οι εργάτες της FINTEXPORT, να βγάλουν συμπεράσματα για το πού οδηγεί ο δρόμος της «ανταγωνιστικότητας».

«Με τον αγώνα τους», σημειώνει η Ομοσπονδία, «ανοίγουν δρόμο αγωνιστικής διεκδίκησης, αξιοπρέπειας, ταξικής στάσης απέναντι στην εργοδοσία, την πολιτική των κυβερνήσεων, την ΕΕ έχοντας βγάλει κρίσιμα και απαραίτητα συμπεράσματα από την πείρα τους. Από την καταστροφική γραμμή του κοινωνικού εταιρισμού, της υποχωρητικότητας και του μικρότερου κακού που τους οδήγησε σε μεγαλύτερα βάσανα, από την άθλια προπαγάνδα ότι οι αγώνες των εργαζομένων κλείνουν τα εργοστάσια κι όχι η καπιταλιστική οικονομική κρίση και ο δρόμος ανάπτυξης με κριτήριο το κέρδος».

Και σημειώνει: «Καλούμε τους συναδέλφους σε οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς ενάντια στην απλήρωτη εργασία, στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών, σε συσπείρωση όλων στα ταξικά συνδικάτα και την ΟΕΚΙΔΕ για τη διεκδίκηση της ΕΓΣΣΕ και των κλαδικών συμβάσεων, για μέτρα προστασίας των ανέργων, για την κατάργηση των χαρατσιών και της φοροληστείας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα του κλάδου σε συνέχιση της αλληλεγγύης με κάθε τρόπο στους συναδέλφους της ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ. Με βάση και το παράδειγμα της ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ καλούμαστε να βγάλουμε συνολικά συμπεράσματα για το δρόμο της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγής με βάση τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, το κέρδος των εκμεταλλευτών μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κείμενο στήριξης του ΚΚΕ από τον κλάδο Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος (2019-06-22 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2013-04-27 00:00:00.0)
Η εργοδοσία την οδηγεί σε πτώχευση (2013-03-08 00:00:00.0)
Απαίτησαν έκτακτη οικονομική ενίσχυση (2013-01-11 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις αλληλεγγύης για τους εργάτες (2012-12-20 00:00:00.0)
Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας (2012-05-31 00:00:00.0)