Η ... έννομη τάξη και οι αγώνες των εργατών
Σάββατο 2 Φλεβάρη 2013

Γρηγοριάδης Κώστας

«Μέχρι να ανατραπεί μια συγκεκριμένη έννομη τάξη, αυτή εφαρμόζεται. Οταν σας εφαρμόζουμε το νόμο θα υποστείτε τις συνέπειες παραβιάσεως της έννομης τάξης. Οταν θα ανατραπεί η έννομη τάξη θα υποστούμε εμείς τις συνέπειες της ανατροπής».

Αυτά τα είπε, προχτές, στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια συζήτησης και απαντώντας στην παρέμβαση του Θανάση Παφίλη με αφορμή το χτύπημα των ΜΑΤ ενάντια σε εργαζόμενους στο υπουργείο Εργασίας.

Τι είπε δηλαδή; Οτι οι εργάτες πρέπει να κάτσουν στ' αυγά τους, να σκύψουν το κεφάλι, γιατί την εξουσία την έχουν οι κεφαλαιοκράτες. Οτι, δηλαδή, όταν οι εργάτες παλεύουν για καλύτερη ζωή, καλύτερο μισθό και σύνταξη, για να μην εξαθλιώνονται, να μην πέφτουν στην ανεργία, για να μπορούν να ταΐζουν τα παιδιά τους, το αστικό κράτος θα χρησιμοποιεί τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Είναι ξεκάθαρο ότι η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης πάει χέρι χέρι με την καταστολή σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Οπως είναι επίσης ξεκάθαρο ότι οι εργάτες δεν κάθονται και δε θα κάτσουν ποτέ με σταυρωμένα τα χέρια. Θα παλεύουν ενάντια σε όσα τους καταστρέφουν τη ζωή.