«ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Στο «διάλογο» η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ
Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2013

Να πάει σε έναν ακόμα «διάλογο» αποφάσισε η ΟΛΜΕ, με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ. Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ θα πάει να... συζητήσει για την «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών και θα γίνει «συνομιλητής» της κυβέρνησης, νομιμοποιώντας τις αντιδραστικές αλλαγές, που θέλει να περάσει η κυβέρνηση για τον εκπαιδευτικό του σχολείου της «αγοράς».

Το ΔΣ της ΔΟΕ, μετά την πίεση που ασκήθηκε στην προχτεσινή ολομέλεια προέδρων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «παρά το γεγονός ότι πάντα είμαστε υπέρ του ουσιαστικού και γόνιμου διαλόγου που πραγματοποιείται με σεβασμό των δυο πλευρών που συμμετέχουν, δεν υπάρχει πεδίο ειλικρινούς συζήτησης για ένα νομοθέτημα το οποίο στέλνει τον εκπαιδευτικό στο "απόσπασμα"». Στην ολομέλεια των προέδρων η συντριπτική πλειοψηφία των προέδρων είχε τη θέση ενάντια στη συμμετοχή σε διάλογο με το υπουργείο Παιδείας.

Να σημειωθεί, βέβαια, ότι οι παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ ήταν... έτοιμες να πάνε, εάν πάει η ΟΛΜΕ, αλλά τελικά έπαιξε ρόλο η πίεση της ολομέλειας προέδρων. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι και στο ΔΣ και στην ολομέλεια προέδρων το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών κατέθεσε πρόταση ενάντια στην «αξιολόγηση» και κάλεσε σε μέτρα για το μπλοκάρισμά της, αλλά ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ υποστήριξαν πως δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο και θα το δουν στη συνέχεια. Να μην ξεχνάμε, μάλιστα, πως οι δύο παρατάξεις αυτές καλλιέργησαν και καλλιεργούν την άποψη για μια... άλλη «καλή» αξιολόγηση.