ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ
Γενικές συνελεύσεις και πολύμορφες ετοιμασίες

Ευθύνη κάθε εργάτη, κάθε συνδικάτου η οργάνωση της μάχης για να μπει φρένο στην εξαθλίωση

Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2013

Οπλισμένοι με νέα συμπεράσματα, μετά την απεργία των ναυτεργατών, οι εργάτες μπορούν να δώσουν με επιτυχία τη μάχη της 20ής Φλεβάρη
Δεν είναι μια οποιαδήποτε απεργία. Είναι μια απεργία που η εργατική τάξη πρέπει να οργανώσει ώστε να ηχήσει βροντερά η άρνησή της να δουλεύει χωρίς Συμβάσεις δηλαδή στο πλήρες έλεος της εργοδοσίας, να γονατίζει από τους φόρους και τα χαράτσια ενώ δυσκολεύεται να καλύψει βασικές της ανάγκες, να μένουν αβοήθητοι οι άνεργοι που αυξάνονται διαρκώς.

Σ' αυτή τη βάση ρίχνονται στη μάχη της απεργίας τα εργατικά συνδικάτα αλλά και οι αγωνιστικές συσπειρώσεις των άλλων λαϊκών στρωμάτων, αναδεικνύοντας την ανάγκη η απεργία να δώσει νέα ώθηση στον αγωνιστικό συντονισμό των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Ετσι, κάλεσμα στην απεργία με το ΠΑΜΕ απευθύνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (βλ. ένθετο θέμα), ενώ η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ έχει καλέσει τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ να «κατεβάσουν ρολά». Επίσης, στη σύσκεψη που οργανώνει η Γραμματεία Αττικής του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών αύριο Παρασκευή 8 Φλεβάρη (σελ. 13) θα συζητήσει και τι μέτρα θα πάρει για την επιτυχία της απεργίας.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη καλεί το φιλειρηνικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, με κάθε μέσο, να στηρίξει την απεργία της 20ής Φλεβάρη και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Δράση αναλαμβάνουν και οι Λαϊκές Επιτροπές που στις 16 Φλεβάρη ετοιμάζουν στην Αττική συγκεντρώσεις και πορείες.

Να οργανωθούν μαζικές συνελεύσεις

Για τα εργατικά συνδικάτα, βασικός στόχος είναι να οργανωθούν καλά γενικές συνελεύσεις, με τη μαζική και ουσιαστικά συμμετοχή των εργαζομένων.

Τις επόμενες μέρες, Γενικές Συνελεύσεις έχουν προγραμματίσει:

-- Το ΣΕΤΗΠ στις 5.30 μ.μ. στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5β.).

-- Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, στις 10 π.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

-- Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης στις 11 π. μ., στο ΕΚ Ξάνθης.

-- Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας στις 11 π. μ., στο Εργατικό Κέντρο.

-- Η Ενωση Λογιστών Αθήνας, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της.

-- Το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας στις 6 μ.μ.

-- Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», στις 6 μ.μ., στο κτίριο του ΕΚΑ (Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνη).

-- Το Σωματείο Εργαζομένων SOFTEX.

Η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, στις 11 π.μ., στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος).

Πολύμορφες κινητοποιήσεις

Με πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις οργανώνουν την πανελλαδική απεργία οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, αλλά και οι Λαϊκές Επιτροπές. Στόχος, να ξεδιπλώνεται αγωνιστική δραστηριότητα σε κλάδους και γειτονιές, να κινητοποιούνται νέες δυνάμεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Η Γραμματεία Αγρινίου του ΠΑΜΕ ετοιμάζει πολύμορφες αγωνιστικές δραστηριότητες. Συγκεκριμένα:

-- Σήμερα Πέμπτη 7 Φλεβάρη στις 11 π.μ. θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας για την ανεργία και μέτρα προστασίας των ανέργων στον ΟΑΕΔ.

-- Την Τρίτη 12 Φλεβάρη στις 11 π.μ. στην Εφορία θα γίνει συγκέντρωση ενάντια στην αντιλαϊκή φορολογία και τα «χαράτσια».

Στην Ξάνθη, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ προγραμματίζει συλλαλητήριο σήμερα Πέμπτη 7 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ, ενάντια στη φοροεπιδρομή και τα χαράτσια, για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων.

Η Λαϊκή Επιτροπή Καβάλας διοργανώνει συλλαλητήριο ενάντια στη φοροεπιδρομή και τα χαράτσια, για μέτρα προστασίας των ανέργων, για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ, την Τρίτη 12 Φλεβάρη στις 6.30 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία.