ΜΠΑΣΚΕΤ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Στο γνωστό σκηνικό... με τους γνωστούς αντιπάλους
Σάββατο 9 Φλεβάρη 2013

Icon

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, για μια ακόμη χρονιά, διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου, υπό το γνωστό σκηνικό διεξαγωγής του τελικού
Xωρίς να έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με ό,τι ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια, για μια ακόμη φορά ο φετινός τελικός του Κυπέλλου διεξάγεται την Κυριακή στο Ελληνικό (18.30, ΕΤ1) με το γνωστό σκηνικό.

Δηλαδή, όπως παραδοσιακά συμβαίνει, έχουμε τους δυο «αιώνιους» Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να κοντράρονται για το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς, τον τόπο διεξαγωγής να παραμένει ίδιος (Ελληνικό), την παρουσία του περίφημου πλέον τεράστιου πανό του ΕΣΑΚΕ προκειμένου να κρυφτούν οι άδειες εξέδρες αποτέλεσμα του φόβου για επεισόδια και φυσικά τους αρμόδιους να μιλούν για γιορτή και την πραγματικότητα να βάζει τον τίτλο «αγώνας ειδικών συνθηκών» και να διεξάγεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Τι είχες Γιάννη... (!) δηλαδή...

Στο αγωνιστικό μέρος, οι δυο ομάδες έχουν τους δικούς τους λόγους η κάθε μια να παλέψει για την κατάκτηση του πρώτου επίσημου τίτλου της χρονιάς που όπως έχει εξελιχθεί πλέον περισσότερο παίζει ρόλο για το γόητρο και την ψυχολογία του ενός έναντι του άλλου για τη συνέχεια, παρά για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Αλλωστε όσον αφορά τους δυο διεκδικητές είναι γνωστό ότι Ευρωλίγκα και Πρωτάθλημα Ελλάδας είναι οι δυο βασικοί στόχοι τους κάθε φορά.

Οι «ερυθρόλευκοι» με το 2-0 νίκες για το πρωτάθλημα της Α1 έναντι των «πρασίνων» και με βάση τη συνολική εικόνα δείχνουν να είναι ένα κλικ πιο μπροστά όσον αφορά τα προγνωστικά. Για τον τεχνικό της ομάδας Γιώργο Μπαρτζώκα η κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς είναι κομβικό σημείο για τη συνέχεια και γι' αυτό, όπως τονίζει, η ομάδα του θα παρουσιαστεί έτοιμη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Στην αντίπερα όχθη στον Παναθηναϊκό, πέρα από το δέλεαρ της κατάκτησης του τροπαίου, θέλουν να ανακόψουν (για πολλούς λόγους) και το σε βάρος τους σερί που έχουν δημιουργήσει οι αντίπαλοί τους. Κάτι που δεν έκρυψε στις δηλώσεις του και ο Αργύρης Πεδουλάκης τονίζοντας ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της ομάδας του μέχρι σήμερα για τη φετινή σεζόν.

Πάντως και οι δυο προπονητές που δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα (πέραν των γνωστών) με απουσίες βασικών στελεχών συμφώνησαν ότι ο συγκεκριμένος αγώνας δεν έχει καμιά σχέση με τις αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα.