ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Πυκνώνουν τα μπλόκα της αντίστασης

Πρωτοβουλία του μπλόκου της Νίκαιας για αγωνιστική κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Κυριακή 10 Φλεβάρη 2013

Eurokinissi

Παννελαδική σύσκεψη αντιπροσωπειών από όλα τα μπλόκα πραγματοποιείται σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στον κόμβο της Νίκαιας, στη Λάρισα, μετά από ενωτικό, αγωνιστικό κάλεσμα που απηύθυνε το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών.

Στη σύσκεψη αναμένεται γίνει συζήτηση για κλιμάκωση και πανελλαδικό συντονισμό της πάλης στη βάση του υπομνήματος και των αιτημάτων που το μπλόκο της Νίκαιας έχει θέσει στο υπουργείο κατά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί του με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πρόκειται για ένα πλαίσιο βασικών διεκδικήσεων, το οποίο ανταποκρίνεται στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία αγροτιά όλης της χώρας, ενώ κατά περιοχές οι αγρότες θέτουν και επιμέρους ιδιαίτερα αιτήματα.

Δυο βδομάδες έκλεισαν οι αγρότες στα μπλόκα και η τρικομματική συγκυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Οι «εξαγγελίες» που έγιναν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά τη σύσκεψη των αρχηγών των τριών κυβερνητικών κομμάτων, στα μέσα της βδομάδας που πέρασε, δεν ικανοποίησαν τους αγρότες που κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση τους εμπαίζει κι επιχειρεί ν' αποπροσανατολίσει την «κοινή γνώμη», για να τη στρέψει ενάντια στον δίκαιο αγώνα τους.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, την περασμένη Πέμπτη, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του μπλόκου της Νίκαιας, απέδειξε, με συγκεκριμένα στοιχεία και επιχειρήματα, ότι οι «εξαγγελίες» της κυβέρνησης για παροχές προς τους αγρότες, αποτελούν σκέτη κοροϊδία.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής ανέφεραν ότι:


Ο. Τ.