Να μπει σχέδιο δράσης σε κάθε κλάδο
Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2013

Η πείρα από κάθε κλάδο να αξιοποιηθεί για την ενίσχυση του πανεργατικού συντονισμού
Σχέδιο εντατικής δουλειάς σε κάθε κλάδο απαιτεί η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας και με αυτό το στόχο δουλεύουν οι δυνάμεις της Ομοσπονδίας Εργαζόμενων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) σε όλη τη χώρα.

Χτες, έγιναν περιοδείες σε μεγάλα εργοστάσια του κλάδου στο νομό Λάρισας, όπως STAFF, ΜΠΕΤΙΝΑ, ΤΣΙΤΣΙΒΑΣ, ΓΚΑΠΕΤΑΣ και ΧΑΤΖΗΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω απ' τα κρίσιμα ζητήματα του κλάδου, τις Συλλογικές Συμβάσεις, την ανεργία κλπ. Σε αυτό το πλαίσιο, το κλαδικό Συνδικάτο της Λάρισας διοργανώνει την Κυριακή συνέλευση ενόψει της απεργίας. Αμέσως μετά το κλιμάκιο της Ομοσπονδίας πήγε στη Νάουσα, όπου το απόγευμα είχε σύσκεψη με απολυμένους κλωστοϋφαντουργούς του νομού, ενώ νωρίτερα περιόδευσε στο εργοστάσιο ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ.

Συνέντευξη Τύπου έδωσε χτες το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Επιδιώκουμε -σημείωσαν- η απεργία να πάρει γενικευμένο χαρακτήρα με τη συμμετοχή των ΕΒΕ, των αγροτών, της σπουδάζουσας και μαθητικής νεολαίας, των γυναικών.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο φορολογικό και στα χαράτσια που πλήττουν ολοένα και περισσότερο τη λαϊκή οικογένεια, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης, οι Λαϊκές Επιτροπές της Καβάλας, στο πλαίσιο των δράσεών τους για την επιτυχία της απεργίας στις 20 του Φλεβάρη.

Παρά τη βροχή, πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία και με τα συνθήματά τους σάλπισαν κάλεσμα ξεσηκωμού στο λαό. Ταυτόχρονα, έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης στην αγροτιά που βρίσκεται σε μπλόκα σε όλη τη χώρα, καταδίκασαν την πολιτική του «νόμου και της τάξης» που προωθεί η κυβέρνηση ενάντια στους εργαζόμενους που παλεύουν και διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Στη Θεσσαλονίκη, οι Λαϊκές Επιτροπές προγραμματίζουν πικετοφορίες:

Σήμερα Πέμπτη, στις 6 μ.μ. στο Βότση. Αύριο Παρασκευή, στις 6 μ.μ. στην Κρήνη. Το Σάββατο 16/2 μαζική εξόρμηση - πικετοφορία, στις 10.30 π.μ., στον Εύοσμο. Τη Δευτέρα 18/2 στις 6 μ.μ. στο Φοίνικα και την Τρίτη 19/2 στις 6.30 μ.μ. στο Κέντρο της Καλαμαριάς.

Στο μεταξύ, παράλληλα με τις μαζικές εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, τα ταξικά σωματεία προετοιμάζουν τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία αλλά και την παραπέρα οργάνωση του αγώνα τους και μέσα από γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, κλπ.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης διοργανώνει Γενική Συνέλευση την Κυριακή 17/2 στο Εργατικό Κέντρο.

Το Σωματείο ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας διοργανώνει σύσκεψη με εμποροϋπάλληλους και ιδιωτικούς υπαλλήλους για την προετοιμασία της απεργίας την Κυριακή 17/2 στις 6:30 το απόγευμα στο Δημοτικό Ωδείο.