ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ΚΑΙ ΠΕΑΦΕ
Τίμησαν την 70ή επέτειο της ΕΠΟΝ

Στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, στεφάνια κατέθεσαν και το ΚΚΕ και η ΚΝΕ

Τρίτη 26 Φλεβάρη 2013

Από την εκδήλωση των αντιστασιακών στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα
Με την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, τίμησαν, το πρωί του Σαββάτου 23 Φλεβάρη, την 70ή επέτειο από την ίδρυση της θρυλικής ΕΠΟΝ το 1943, οι αντιστασιακοί αγωνιστές απόγονοι και φίλοι της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) και η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ), συμμετείχαν πλήθος αγωνιστών και φίλων από τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ απ' όλη την Αθήνα με τα λάβαρα της ΕΑΜικής Αντίστασης. Εκτός από την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και την ΠΕΑΦΕ, στεφάνια κατέθεσαν, επίσης, εκ μέρους του ΚΚΕ η σ. Χριστίνα Τσεντούρου, μέλος της ΚΕ, και, εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ ο σ. Γ. Τάτσης, μέλος του ΚΣ.

Στο σύντομο χαιρετισμό του στους συγκεντρωμένους, το μέλος της διοίκησης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Γ. Ζαγγανάς, αφού επισήμανε την τεράστια προσφορά της ΕΠΟΝ, που συσπείρωσε πλέον των 600 χιλιάδων της νεολαίας μας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και του ΕΑΜ, στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας και για κοινωνικά και λαϊκά δικαιώματα των εργαζομένων, στάθηκε στο διαχρονικό μήνυμα εκείνου του αγώνα, για να τονίσει, χαρακτηριστικά: «...Οπως τότε, έτσι και τώρα, για να έχει αποτελέσματα ο αγώνας μας, χρειάζεται οργάνωση και λαϊκή αντεπίθεση, με δυνατό ΚΚΕ μπροστάρη στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, με Λαϊκή Συμμαχία και Λαϊκή Εξουσία για τη μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της οικονομίας και της παραγωγής, ώστε να αξιοποιηθούν οι μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει η χώρα μας σε όφελος του λαού». «...Η συμμετοχή μας στους αγώνες με το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, το ταξικό εργατικό - λαϊκό κίνημα είναι η καλύτερη τιμή στην ΕΠΟΝ, σήμερα», κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Αργότερα, το Σάββατο το απόγευμα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας («Τιτάνια»), η ΠΕΑΦΕ με το πάντα επίκαιρο σύνθημα «Πολεμάμε και τραγουδάμε», διοργάνωσε την καθιερωμένη εκδήλωσή της, «Το τσάι της ΕΠΟΝ», με θέμα «ΕΠΟΝ και Πολιτισμός», που ήταν αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι, όπου τραγούδια του συνθέτη τραγούδησε ο Γιώργος Σαρρής και Χορωδία της ΠΕΑΦΕ. Χαιρέτισε η πρόεδρος του ΔΣ της ΠΕΑΦΕ Γεωργία Μαχαίρα.