ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Συγκεντρώσεις για τις ανάγκες των σχολείων
Παρασκευή 1 Μάρτη 2013

Στον Πειραιά
Με κινητοποιήσεις σε τρία σημεία της Αθήνας και στον Πειραιά στις δύο το μεσημέρι ολοκληρώθηκε χτες το διήμερο κινητοποιήσεων που κήρυξε η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, απαιτώντας άμεση λύση στα προβλήματα της Παιδείας.

Ενώσεις και Σύλλογοι Γονέων, Σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ από τη δυτική Αθήνα συγκεντρώθηκαν στη στάση του μετρό στον Αγ. Αντώνιο και με πανό και συνθήματα πραγματοποίησαν πορεία στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι.

Ταυτόχρονα, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές έκαναν συγκέντρωση στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Γαλατσίου και πορεύτηκαν στην έδρα του 5ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθήνας στην πλατεία Κολιάτσου, όπου επέδωσαν ψήφισμα. Ανάλογη συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.

Αντίστοιχη συγκέντρωση έγινε και στη συμβολή των οδών Κηφισίας και Αλεξάνδρας και ακολούθησε πορεία προς την Περιφερειακή Διεύθυνση, όπου ζήτησαν λύσεις για την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα στα δημόσια σχολεία, εστιάζοντας στις ελλείψεις εκπαιδευτικών και τη βαρβαρότητα του υποσιτισμού.

Σε συνάντηση με εκπροσώπους της διεύθυνσης, για μεν το ζήτημα του υποσιτισμού δε δόθηκε καμία απάντηση καθότι δήλωσαν αναρμόδιοι. Για τα κενά δόθηκαν ορισμένα στοιχεία, τα οποία παραθέτουμε μαζί με άλλα στοιχεία που προκύπτουν από άλλες πηγές: