ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Περιοδείες και εκδηλώσεις για την 8η Μάρτη

Στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια η κινητοποίηση της Παρασκευής, για τον αγωνιστικό γιορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας

Σάββατο 2 Μάρτη 2013

MotionTeam

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο που οργανώνουν ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ και ΟΓΕ για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, την Παρασκευή 8 Μάρτη, στις 6 το απόγευμα, στα Προπύλαια.

Με τις εξορμήσεις και τις περιοδείες που θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες μέρες οι δυνάμεις της Κοινωνικής Συμμαχίας σχεδιάζουν πλατύ άνοιγμα στις εργαζόμενες, στις αυτοαπασχολούμενες, στις νέες γυναίκες. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 5 Μάρτη, στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στο Κέντρο Υποστήριξης του ΟΤΕ (Ιεροσολύμων και Σπάρτης, στην Αθήνα). Στις 5 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα βρεθούν στα εμπορικά μαγαζιά της οδού Πατησίων. Ακόμα, την Πέμπτη 7 Μάρτη, στις 9 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δράση από τα συνδικάτα

Εκδήλωση με θέμα «Ο ρόλος της γυναίκας στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος» οργανώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής την Τετάρτη 6 Μάρτη στις 19.30, στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης (στο κτίριο του Δημαρχείου, Σοφοκλή Βενιζέλου 112-114). Το Συνδικάτο υπογραμμίζει την επίθεση που δέχεται η λαϊκή οικογένεια και οι γυναίκες που ανήκουν σε αυτή, καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια και καταλήγει: «Μπορούμε να προσδώσουμε με τη μαζική μας συμμετοχή δύναμη και αποτελεσματικότητα στον αγώνα για την απόκρουση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για τη βελτίωση της ζωής των παιδιών μας, το ελπιδοφόρο μέλλον της νέας γενιάς».

Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας καλεί στη συγκέντρωση στα Προπύλαια και σημειώνει: «Στόχος μας είναι η οργάνωση και της γυναίκας συνταξιούχου σε κοινό μέτωπο με την εργαζόμενη γυναίκα, με τις κόρες μας και τις εγγονές μας, ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά μας, τσακίζει τη ζωή μας. Να βάλουμε φρένο στα μέτρα, να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμή μας, να συνειδητοποιήσουμε ότι όσο τον πλούτο που εμείς παράγουμε τον νέμονται οι κεφαλαιοκράτες η λαϊκή οικογένεια θα υποφέρει, θα χειροτερεύει η ζωή μας χωρίς να δίνεται λύση σε κανένα από τα προβλήματα που καθημερινά βιώνουμε».

Αφιερωμένη στην 8η Μάρτη είναι η εκδήλωση με θέμα «Αλληλεγγύη ή Φιλανθρωπία», που πραγματοποιεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ (ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ), στις 7 Μάρτη στις 10 το πρωί, στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος).

Συγκέντρωση και στη Λάρισα

Την κήρυξη μιας ώρας στάσης εργασίας, την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Μάρτη, σε όλους τους κλάδους του νομού, προκειμένου να αξιοποιηθεί για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Μέρα της εργαζόμενης γυναίκας αποφάσισε, ομόφωνα, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, καλώντας τα σωματεία να προχωρήσουν σε εκδηλώσεις στους τόπους εργασίας.

Επίσης, αποφάσισε τη συμμετοχή στην αγωνιστική συγκέντρωση για την Παγκόσμια Μέρα της εργαζόμενης γυναίκας, που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ και το ΜΑΣ, την Παρασκευή 8 Μάρτη, στις 6.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.