ΧΑΝΙΑ
«Λαϊκή υπόθεση η επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου»

Ανακοίνωση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΚΝΕ Ν.Χανίων για την αναστολής λειτουργίας των κολυμβητικών εγκαταστάσεων της περιοχής

Πέμπτη 7 Μάρτη 2013

Η επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου Χανίων πρέπει να γίνει λαϊκή υπόθεση τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΝΣ Χανίων της ΚΝΕ
Με ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων της ΚΝΕ καταγγέλλει στο λαό και τη νεολαία της περιοχής το κλείσιμο του Εθνικού Κολυμβητηρίου Χανίων και καλεί το λαό της περιοχής, τους μαζικούς φορείς και τα σωματεία να πάρουν στα χέρια τους το ζήτημα της επαναλειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση: «Η αναστολή λειτουργίας των τμημάτων του Εθνικού Κολυμβητηρίου Χανίων, που ανήκει στο υπουργείο Αθλητισμού, και το κλείσιμο και των 3 πισίνων αναδεικνύει για άλλη μια φορά τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης, την αδιαφορία της όσον αφορά τις αγωνίες, τα όνειρα, την υγεία της νέας γενιάς. Ερχεται να δέσει με την ήδη εκρηκτική κατάσταση - υπολειτουργία του Εθνικού Σταδίου Χανίων, με τη μη χρηματοδότηση εδώ και 10 χρόνια για τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι, με τις μεγάλες ευθύνες για το θάνατο των δύο σπουδαστών στη Λάρισα, που πέθαναν επειδή δεν είχαν πετρέλαιο για να ζεσταθούν».

Επίσης, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων της ΚΝΕ τονίζει: «Φτάνει πια! Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να σταματήσει. Εδώ και τώρα να δοθεί λύση. Να εγκριθεί το απαραίτητο κονδύλι για την αγορά επαρκούς ποσότητας πετρελαίου... Η επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου να γίνει υπόθεση του ίδιου του Χανιώτικου λαού, των μαζικών φορέων, των σωματείων. Γονείς μέσα από τους συλλόγους γονέων και μαθητές μέσα από τα μαθητικά τους συμβούλια να πάρουν πρωτοβουλίες, να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στον αθλητισμό, στην υγεία - κόντρα στα πρότυπα του συστήματος: τα ναρκωτικά, τον ατομισμό, την παθητική στάση ζωής».