ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»
Απαίτησαν μαζικές προσλήψεις

Χτες έκαναν συγκέντρωση στα επείγοντα ενώ μεθαύριο, Πέμπτη, προχωρούν σε στάση εργασίας (8 - 11 π.μ.)

Τρίτη 12 Μάρτη 2013

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στο νοσοκομείο
Με τα συνθήματα «Δώστε λεφτά για την Υγεία, μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία» και «Η Υγεία δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι, μ' αγώνες κατακτιέται» οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» διαδήλωσαν χτες στους δρόμους γύρω απ' το νοσοκομείο.

Με απόφαση του Σωματείου (ΣΕΝΕ) έγινε χτες συγκέντρωση στα επείγοντα του «Ευαγγελισμού», ενώ μεθαύριο Πέμπτη, θα γίνει τρίωρη στάση εργασίας (8 - 11 π.μ.). Η διαρκής επίθεση της συγκυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης στον «Ευαγγελισμό» αποτελεί αντίγραφο της κατάστασης σε όλη την Ελλάδα, κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΕΝΕ, Ηλίας Σιώρας. Οι μαζικές αποχωρήσεις εργαζομένων (ιδίως την τελευταία 5ετία) υπό το κράτος του τρόμου που προκάλεσαν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και οι εδώ και χρόνια ελάχιστες προσλήψεις έχουν αφήσει το νοσοκομείο με ελάχιστο (σε σχέση με τις ανάγκες) και εξουθενωμένο προσωπικό για πολύ μεγαλύτερο όγκο δουλειάς.

Ηδη απ' τις 50 κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) λειτουργούν οι 41 με εξόντωση των εργαζομένων σε διπλοβάρδιες και 3 - 4 νυχτέρια τη βδομάδα κ.λπ. Από τους 24 νοσηλευτές στην Ανάνηψη Καρδιοχειρουργημένων Ασθενών (ΑΚΑ) έμειναν μόνο 14, ενώ το νοσοκομείο εφημερεύει μέρα παρά μέρα για τα καρδιολογικά περιστατικά. Οι τραυματιοφορείς από 120, που θα έπρεπε κατ' ελάχιστον να είναι, απέμειναν 67 και λόγω ασθενειών κ.λπ. αρκετοί είναι νοκ-άουτ. Στα παραϊατρικά απέμειναν οι μισοί συγκριτικά με τον προ 3ετίας αριθμό. Ο τεράστιος όγκος των εξετάσεων (μιας και τα περισσότερα εργαστήρια είναι κέντρα αναφοράς) βγαίνει με την αυταπάρνηση διαφόρων επιστημόνων, φοιτητών, σπουδαστών που υπό το πρόσχημα της «πρακτικής άσκησης» δουλεύουν για χρόνια απλήρωτοι κι ανασφάλιστοι.

Ανω των 150 οργανικών θέσεων μονίμων και άνω των 50 ειδικευόμενων γιατρών είναι κενές. Η συνολική έλλειψη προσωπικού σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες ξεπερνά (συνολικά και σ' όλες τις ειδικότητες) κατά πολύ τις 1.500, που έλειπαν με βάση τον παρωχημένο από τις εξελίξεις οργανισμό του 1988.

«Η κυβέρνηση σ' αυτές τις θανατηφόρες ελλείψεις απαντά με την κοροϊδία νέων "σκλάβων". Δηλαδή 22 επικουρικών νοσηλευτών, ελαχίστων μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ με διετή σύμβαση και ίσως με ΜΚΟ», τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του «Ευαγγελισμού» επιβεβαιώνει τις δραματικές ελλείψεις προσωπικού και αναφέρει ότι για τη λειτουργία 4 κλινών ΜΕΘ «πρόκειται να υπάρξει ενίσχυση με νοσηλεύτριες από την προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς και από την καλύτερη αξιοποίηση του νοσηλευτικού προσωπικού των ενοποιημένων Νοσοκομείων "Ευαγγελισμός", Οφθαλμιατρείο και Πολυκλινική».

Μ' άλλα λόγια επιβεβαιώνει μέσω των συγχωνεύσεων το οριστικό κλείσιμο του 3ου Θεραπευτηρίου του πρώην ΙΚΑ στην πλατεία Κάνιγγος και την αλλαγή της χρήσης της Πολυκλινικής (στην οδό Πειραιώς) για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά στον «Ευαγγελισμό».