ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΔΝΤ
«Ξεμπλοκάρουν» την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου

Θέμα λίγων βδομάδων η διαμόρφωση μηχανισμού για τη συμπίεση του κατώτατου μισθού. Στην ημερήσια διάταξη οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων για «οφειλές» λαϊκών νοικοκυριών στην Εφορία

Τετάρτη 13 Μάρτη 2013

Το κοστούμι που ράβουν στο λαό, είναι κομμένο στα μέτρα του κεφαλαίου. Με τη συμμαχία και την πάλη του μπορεί να φέρει τούμπα τα πράγματα
Τα παζάρια γύρω από το διαχειριστικό μείγμα της αντιλαϊκής πολιτικής και της κλιμάκωσής της, συνεχίζονταν μέχρι και χτες, ανάμεσα στη συγκυβέρνηση και τα επιτελεία των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών (ΕΕ - ΔΝΤ). Η γκάμα των μέτρων έχει ήδη συμφωνηθεί και καταληχθεί. Για το τυπικό του πράγματος, οι τελευταίες διαδικαστικού χαρακτήρα αντιλαϊκές πινελιές, αναμένεται να πέσουν τις αμέσως επόμενες μέρες.

Για σήμερα Τετάρτη προγραμματίζεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τα επιτελεία των ΕΕ και ΔΝΤ, μετά την «αναβολή» της συνάντησης που είχε ανακοινωθεί για χτες. Το μήνυμα ότι «δεν υπάρχει εμπλοκή» έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για αρκετά ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά, χωρίς βέβαια και να τα προσδιορίσει.

Στο παρασκήνιο δίνουν και παίρνουν οι συζητήσεις για εκκρεμότητα στις συνεννοήσεις, όχι βέβαια σε ό,τι αφορά τη γκάμα της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά γύρω από τους τρόπους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζικών ομίλων, για τη μοιρασιά του προβλεπόμενου πακτωλού από τα δάνεια των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών, οι οποίοι, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα καταστούν και βασικοί μεγαλομέτοχοι.

Απάτη ολκής αποδείχνεται η «διαπραγμάτευση» για διαχειριστικού χαρακτήρα ζητήματα, όπως τα προβαλλόμενα από τη συγκυβέρνηση γύρω από τις ρυθμίσεις των δόσεων για τους ασήκωτους φόρους και τα χαράτσια της Εφορίας, για τα τραπεζικά δάνεια των λαϊκών νοικοκυριών, για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία των αυτοαπασχολούμενων και φτωχών αγροτών. Στο ίδιο «γήπεδο» του αποπροσανατολισμού και χαύνωσης λαϊκών συνειδήσεων, «παίζουν» και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, συμβάλλοντας, από τη δική τους πλευρά, στη διαμόρφωση του μείγματος αντιλαϊκής πολιτικής.

Η αντιλαϊκή κλιμάκωση περιλαμβάνει και τα παρακάτω: