ΠΟΛΟ
Προκρίθηκε η Βουλιαγμένη
Πέμπτη 21 Μάρτη 2013

Icon

Μια από τις δύο ελληνικές ομάδες που διεκδικούσαν χτες τη συμμετοχή τους στα προημιτελικά του Champions League ανδρών στην υδατοσφαίριση, τα κατάφερε. Η Βουλιαγμένη σφράγισε το εισιτήριό της στη Γαλλία. Νωρίτερα, ο Ολυμπιακός είχε αποκλειστεί στη Ρωσία.

Η ομάδα της Βουλιαγμένης παρουσιάστηκε στη Μασσαλία, απέναντι στην Μαρσέιγ, κατώτερη των δυνατοτήτων της. Ετσι έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να αμφισβητήσουν βάσιμα την επίτευξη του στόχου των πρωταθλητών Ελλάδας. Τελικά, το μόνο που κατάφεραν ήταν να τους κερδίσουν με 13-10. Ηττα όμως ανώδυνη για τη Βουλιαγμένη, που εξασφάλισε την παρουσία της στους «8», χάρη στο 16-12 της πρώτης αναμέτρησης στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης.

Αντίθετα ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τη νίκη του με 9-8 στον Πειραιά. Γνώρισε την ήττα στο Βόλγκογκραντ από τη Σπαρτάκ με 13-10 λέγοντας έτσι «αντίο» στα ευρωπαϊκά του όνειρα. Καταστροφικό για τους «ερυθρόλευκους» ήταν το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα και ιδιαίτερα το τρίτο οκτάλεπτο. Και αυτό γιατί ο Ολυμπιακός αν και μπροστά στο σκορ με 7-8, δέχθηκε ένα σερί 4-0, που έδωσε στους γηπεδούχους προβάδισμα με 11-8, όπου και έβαλαν τις βάσεις για την πρόκριση, αφού διατήρησαν τον έλεγχο και στην τελευταία περίοδο του αγώνα. Ο Ντμίτρι Στράταν ήταν ο κορυφαίος των νικητών, πετυχαίνοντας τα έξι τελευταία γκολ της ομάδας του και αναδείχθηκε φυσικά πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης.