Κινητοποιήσεις για τα λαϊκά προβλήματα
Τετάρτη 27 Μάρτη 2013

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Τοπική Μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ στην Ηλιούπολη πραγματοποίησε χτες το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή, διαμαρτυρόμενη για τη συρρίκνωση του τοπικού υποκαταστήματος.

Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον διευθυντή της Τοπικής Μονάδας - προηγήθηκε ενημέρωση σε ασθενείς και ασφαλισμένους - ο οποίος επιβεβαίωσε εν πολλοίς τις ανησυχίες για την κατάργηση ή τη συρρίκνωση της Τοπικής Μονάδας. Επίσης, επιβεβαίωσε τη λήξη των συμβάσεων εργασίας επτά γιατρών και αναμένεται η λήξη και άλλων δύο γιατρών το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ταυτόχρονα, έγινε παρέμβαση για άνεργο ανασφάλιστο νέο με αιμορροφιλία που αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα. Μόνο για την τελευταία διήμερη νοσηλεία του σε νοσοκομείο του ζητούν 4.000 ευρώ.

Κινητοποίηση στο ΙΚΑ της Δάφνης

Με αίτημα το σφράγισμα βιβλιαρίων όλων των ανέργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις αλλά και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Αγ. Δημητρίου πραγματοποίησαν νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ της Δάφνης. Η χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας ήταν η δεύτερη σε διάστημα περίπου 10 ημερών καθώς στις 14 Μάρτη ο υποδιευθυντής του καταστήματος του ΙΚΑ είχε αρνηθεί να θεωρήσει τα βιβλιάρια καθώς - όπως είχε τονίσει - θα παραβεί το νόμο. Στην ίδια «γραμμή» κινήθηκαν για άλλη μια φορά οι υπεύθυνοι του υποκαταστήματος που παρέπεμψαν τη λύση του προβλήματος σε γενικότερες κυβερνητικές ρυθμίσεις.

Στη Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες κάτοικοι της Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα φορέων της περιοχής και με την ολοκλήρωση της παρέλασης για την 25η Μάρτη, που έγινε στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, διαδήλωσαν μαχητικά και απαίτησαν από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για ξεπούλημα του πρώην στρατοπέδου και να προχωρήσει άμεσα στην απόδοσή του στο λαό για να αξιοποιηθεί ως χώρος πρασίνου και αναψυχής.

Μαζική και μαχητική ήταν η παρουσία των Λαϊκών Επιτροπών Πολίχνης, Μετεώρων, Σταυρούπολης και Ευκαρπίας, ενώ ξεχώρισε το μπλοκ του ΠΑΜΕ. Παρέμβαση στις παρελάσεις πραγματοποίησαν Λαϊκές Επιτροπές και στους άλλους Δήμους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.